Cele mai citite
 


Bihor: Clinică de medicină dentară, inaugurată la FMF Oradea
duminică, 25 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, a inaugurat vineri, alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Anton Irimie şi rectorul Cornel Antal, Clinica de Medicină Dentară, un departament nou al specializării de stomatologie, echipat cu aparatură de ultimă generaţie şi finanţat exclusiv din donaţii şi sponsorizări.
'Această nouă clinică reprezintă un element extrem de important în evoluţia facultăţii noastre. Vor beneficia de existenţa ei atât activitatea didactică, cât şi, în mod special, pacienţii bihoreni cu venituri reduse, deoarece vom găsi o formulă pentru a include această clinică într-un proiect social' - a declarat decanul facultăţii.
Prof. Bumbu a dorit să le mulţumească tuturor celor care, într-un efort comun, au răspuns solicitării conducerii facultăţii de medicină de a moderniza specializarea de stomatologie, profesorilor germani Hofstetter şi Blenk, profesori asociaţi ai universităţii orădene, Clubului Lions, autorităţilor locale, Primăriei Oradea.
Secretarul de stat Cristian Irimie a spus că este onorat să participe la o manifestare care înseamnă 'să faci ceva în condiţii foarte grele', o reuşită care dă o notă de optimism facultăţii orădene, 'care are încă multe de realizat pentru a şterge noroiul aruncat de alţii în ea'.
'Este foarte important că v-aţi gândit la un proiect social, pentru că în ţară stomatologia nu prea mai oferă servicii celor defavorizaţi', a afirmat secretarul de stat.
Secretarul de stat Raed Arafat, care participă în aceste zile la prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2009', la Băile Felix, a declarat: 'Apreciez că Oradea şi Bihorul nu au numai în urgenţă proiecte, chiar avangardiste, ci şi în alte domenii medicale, ceea ce este foarte bine şi vă felicit pe dumneavoastră şi autorităţile locale care aţi reuşit această inaugurare'.
Noua clinică va funcţiona la parterul facultăţii din p-ţa 1 Decembrie, unde au fost amenajate săli de lucrări practice structurate pe cinci departamente: două de protetică dentară, două de odontologie, o sală de demonstraţii, săli de sterilizare şi radiologie. Cele 34 de unituri (scaune) dentare de ultimă generaţie au fost oferite de firma germană Ritter, la preţuri promoţionale, valoarea totală a investiţiei medicale fiind de 68.000 de dolari. Suma a fost asigurată exclusiv din donaţii şi sponsorizări ale profesorilor universitari din Germania, profesori asociaţi ai Universităţii din Oradea şi din partea Clubului Lions.
Potrivit rectorului Cornel Antal, specializarea de stomatologie, ale cărei dotări tehnice nu se ridicau la standardele de performanţă cerute de ARACIS, era în pericol de a-şi pierde acreditarea.
'Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior va veni iar la Oradea, anul viitor, să evalueze din nou această specializare şi sunt convins că această clinică va contribui decisiv la menţinerea acreditării', a declarat, pentru AGERPRES, rectorul universităţii.
Clinica de medicină dentară va fi primul centru de asistenţă socială cu program permanent din Oradea, de o deosebită utilitate pentru comunitate, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea.
La inaugurare au participat, alături de comunitatea academică orădeană, şi oaspeţi din ţară, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, oficialităţi ale administraţiei publice locale şi judeţene, înalte feţe bisericeşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.
Bihor: Conferinţă naţională la Facultatea de medicină din Oradea dedicată uroginecologiei Prima ediţie a Conferinţei Naţionale în Urologie şi Uroginecologie - UROGYN 2011, organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea în perioada 21-26 noiembrie, a marcat vineri, înfiinţarea unei noi subspecializări - uroginecologia, demers susţinut de decanul FMF Oradea, prof. univ. Gheorghe...
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.