Cele mai citite
 


Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei
duminică, 25 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.

'Conducerea sănătăţii a decis să recomande întregii populaţii să se vaccineze', a anunţat ministrul sănătăţii Anne-Grete Stroem-Erichsen, în cursul unei conferinţe de presă. Vaccinarea în masă, pe bază voluntară, nu va putea totuşi să aibă loc decât după cea a populaţiei cu risc crescut, începând de la mijlcul lunii noiembrie, şi ar putea să nu fie încheiată până la Crăciun, au precizat autorităţile sanitare.

Mai multe voci au criticat faptul că autorităţile au reacţionat lent precum şi dezorganizarea acestora, stocurile disponibile insuficiente de vaccinuri. La rândul său, autorităţile din domeniul sănătăţii au invocat ritmul limitat în livrarea de vaccinuri Pandemrix de către grupul farmaceutic GlaxoSmithKline.

Norvegia a comandat 9,4 milioane de doze pentru o populaţie de 4,8 milioane de persoane.

Un băieţel de doi ani a devenit în această săptămână a zecea victimă a gripei H1N1 în Norvegia, unde aproximativ 110.000 de persoane au contactat deja virusul, potrivit estimărilor Direcţiei sănătăţii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa A/H1N1 în Franţa: se înmulţesc cazurile grave, bilanţul ajunge la 68 de morţi Epidemia de gripă A/H1N1 se accelerează în Franţa, unde 22 noi decese au fost înregistrate în decurs de o săptămână, ridicând numărul total al morţilor la 68 în Franţa metropolitană /Franţa fără departamentele şi teritoriile de peste mări/, a anunţat joi ministrul sănătăţii, Roselyne Bachelot, informează...
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
Gripa H1N1: Canada cumpără din Australia vaccinuri pentru femeile însărcinate Guvernul canadian a anunţat luni cumpărarea de urgenţă din Australia a 200.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), destinate în mod special femeilor însărcinate a căror vaccinare va începe de săptămâna viitoare, informează AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.