Cele mai citite
 


Crucea Roşie asigură asistenţă medicală pe perioada Hramului Catedralei Patriarhale
duminică, 25 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie, filiala sectorului 4 al Capitalei, va asigura asistenţă medicală pe perioada Hramului Catedralei Patriarhale, 24 - 29 octombrie, cu trei corturi şi 75 de voluntari. Cele trei corturi sunt unul pentru urgenţe, un staţionar şi un al treilea pentru depozitarea materialelor.
'Suntem pregătiţi cu peste 10.000 de pahare cu ceaiuri, apă la discreţie şi cu cele necesare acordării primului ajutor', a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Venera Vasiliu, preşedintele Crucii Roşii sector 4.

O astfel de acţiune este destul de costisitoare, ajungând la peste 20.000 de lei.
Venera Vasiliu a spus că, anul trecut, cei mai mulţi dintre cei care au solicitat primul ajutor au avut probleme cardiace. Au fost şi bolnavi cronici care nu au venit cu medicamentele la ei şi le-au solicitat având nevoie de ele, apoi cazuri de hipotermie sau persoane care au venit cu copii şi pe care Crucea Roşie i-a găzduit peste noapte în corturi.

Reprezentanta Crucii Roşii atrage atenţia persoanelor cu boli cronice care vin la pelerinaj să-şi aducă şi medicamentele de care au nevoie, pentru a nu se confrunta cu probleme.
La Catedrala Patriahală deja au început să sosească pelerini, coada întinzându-se până spre gardul de la intrare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Circa 300 de pelerini au primit asistenţă medicală de la Crucea Roşie Circa 300 de pelerini veniţi la Bucureşti să participe la Hramul Catedralei Patriarhale au beneficiat de ajutor medical, în ultimele 36 de ore, din partea Crucii Roşii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful de tură de la Crucea Roşie Ionuţ Piele.
Crucea Roşie acordă prim ajutor pelerinilor veniţi la Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 acordă servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştilor, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.
Peste 200 de persoane, asistate medical la pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou Un număr de 203 persoane au primit asistenţă medicală la corturile Crucii Roşii Române în cele trei zile de la începerea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Iulian Bobârnea, de la Crucea Roşie Sector 4.