Cele mai citite
 


Gripa A a provocat deja 5.000 de morţi, înregistrându-se aproape 415.000 de îmbolnăviri
duminică, 25 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Cazurile de gripă A în lume depăşesc 414.945 de persoane, iar numărul celor care au murit din cauza virusului H1N1 este de circa 5.000, după cum a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.

Datele corespund îmbolnăvirilor înregistrate până pe 17 octombrie a.c., iar Agenţia Naţiunilor Unite menţionează că este vorba de cazurile confirmate în laborator, motiv pentru care se estimează că numărul total este mai mare.

America continuă să fie regiunea unde s-au produs cele mai multe decese, cu 3.539 de morţi confirmate şi 160.129 de îmbolnăviri.

Regiunea Pacificului Occidental a înregistrat 455 de morţi şi 122.267 de îmbolnăviri.

În sud-estul asiatic s-au produs 573 de morţi, cu 41.513 de îmbolnăviri.

În Europa, 261 de persoane au murit şi 63.000 s-au infectat.

Comunicatul OMS explică, de asemenea, că în general în emisfera nordică numărul îmbolnăvirilor se menţine stabil, deşi afecţiunile respiratorii continuă să se extindă şi să-şi sporească intensitatea. Statele Unite, Canada şi Mexicul au indici de contaminare înalţi, însă nu de nivel alarmant.

În Europa, deşi în majoritatea ţărilor rata de contaminare este scăzută, în Marea Britanie, Belgia, Olanda şi Norvegia există procentaje semnificativ mai ridicate decât în medie.

În Asia s-a observat un reviriment al cazurilor de cazurilor de gripă de sezon, în paralel cu o creştere a numărului de îmbolnăviri de gripă A.

În zonele tropicale, indicii de contaminare sunt în declin, excepţie făcând Cuba, Columbia şi El Salvador.

În regiunile temperate din emisfera sudică nu s-a observat o activitate a virusului gripei H1N1, menţionează OMS.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
OMS: Pandemia de gripă A a luat sfârşit Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi încheierea pandemiei de gripă A (H1N1), informează EFE.
Decesele provocate de gripa A au ajuns la 13.550, conform OMS Geneva, 15 ian /Agerpres/ - Numărul de morţi din cauza gripei A a ajuns la 13.550, din care 7.000 de decese s-au produs în America, circa 2.800 în Europa şi restul în alte regiuni, a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
A(H1N1): peste 10.000 de morţi în întreaga lume, conform datelor OMS Paris, 18 dec /Agerpres/ - Numărul deceselor provocate de noua gripă pandemică H1N1 a depăşit 10.000 de la apariţia epidemiei în primăvară, conform unui ultim bilanţ dat publicităţii vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
Noua gripă a ucis cel puţin 4.735 de persoane (OMS) Gripa H1N1, care continuă să se extindă în emisfera nordică, a ucis cel puţin 4.735 de persoane în 191 de ţări şi teritorii ale planetei de la apariţia ei în primăvară, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat vineri - informează AFP.