Cele mai citite
 


Programul de guvernare german: scădere a impozitelor şi o reformă a sănătăţii
duminică, 25 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conservatorii cancelarului german Angela Merkel au încheiat sâmbătă un acord de guvernare cu aliaţii liberali, acord ce permite noului guvern de centru-dreapta să-şi înceapă activitatea de săptămâna viitoare, urmând coordonatele unui program de guvernare ce prevede o scădere a impozitelor şi o reformă a sistemului de sănătate, informează AFP.
Programul de guvernare al noului guvern german include o scădere a impozitelor, măsură promisă de cele două formaţiuni politice din alianţă încă din perioada campaniei electorale. Astfel, începând de anul viitor se are în vedere scăderea impozitelor pentru firmele şi societăţile private, concomitent cu o creştere a alocaţiilor destinate familiilor cu copii.

În paralel, noul guvern german vizează o reformă a sistemului fiscal, unul dintre cele mai complexe din lume, reformă ce urmează să intre în vigoare din 2011 şi ale cărei detalii urmează să fie anunţate.

În cea ce priveşte sistemul de sănătate, finanţarea acestuia va fi complet regândită, avându-se în vedere o îngheţare a cotizaţiilor din partea patronatelor, în condiţiile în care patronatele reprezintă singura sursă de venit care poate susţine explozia costurilor legate de cheltuielile medicale privind tendinţa de îmbătrânire a populaţiei. Sistemul asigurărilor de sănătate private, care există deja în paralel cu sistemul public de asigurări de sănătate, dar la care nu cotizează decât aproximativ 10% dintre cetăţenii germani, va fi întărit.

În domeniul ocrotirii familiei şi a copilului, noul guvern german prevede acordarea unui bonus financiar lunar de 150 de euro, începând cu anul 2013, pentru părinţii care se ocupă acasă de creşterea şi educaţia copiilor, fără a-i încredinţa pe aceştia creşelor.

În domeniul energiei, noul guvern vizează prelungirea funcţionării centralelor nucleare, ce ar fi trebuit să fie închise până în 2020. Însă, ţinând cont de ostilitatea cu care opinia publică priveşte problema energiei nucleare, prelungirea funcţionării acestor centrale se va face de la caz la caz, în funcţie de securitatea şi eficienţa fiecărei centrale în parte. Germania deţine încă 17 reactoare nucleare ce produc aproximativ 30% din necesarul de energie electrică a ţării.

În ceea ce priveşte orientarea viitoare a diplomaţiei germane, noul program de guvernare prevede ca Germania să-şi mărească contribuţia în activităţile de formare a noii armate şi poliţii afgane, pentru ca această ţară să-şi poată asigura singură securitatea de care are nevoie şi pentru ca forţele germane să se poată retrage, în acord cu ceilalţi aliaţi.

De asemenea, prevederile noului program de guvernare german lasă o poartă deschisă pentru o posibilă aderare a Turciei la Uniunea Europeană - poziţie susţinută de liberalii din coaliţia de guvernare (FDU). Spre deosebire de aceştia, conservatorii doreau doar propunerea unui 'parteneriat privilegiat' pentru Turcia.

Germania urmează să lanseze 'proiecte concrete' în domeniile politicii energetice comune, al supravegherii sistemului bancar şi în politica de securitate comună, ţinând cont în acelaşi timp de interesele tuturor statelor membre UE, inclusiv cele mici şi mijlocii.

În ceea ce priveşte piaţa comună europeană, Germania doreşte o concurenţă ferită de distorsiuni, şi susţine că nu este nevoie de lansarea unei politici sociale europene pentru că acest domeniu trebuie să rămână responsabilitatea fiecărui stat în parte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatul SUA abandonează opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de stat Democraţii din Senatul american au convenit, după mai multe zile de negocieri secrete, să abandoneze opţiunea unei asigurări de sănătate administrate de guvern, o concesie făcută moderaţilor, al căror vot va fi crucial pentru adoptarea proiectului de reformă a sănătăţii, informează miercuri AP.
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document, se arată într-un comunicat de presă.
Ioana Ursu, noul secretar de stat în MS, va coordona, printre altele, politica medicamentului Ioana Ursu este noul secretar de stat cu atribuţii principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătăţii.
Medicii de familie germani ies la atac contra planurilor de reformă din sănătate Berlin, 22 iul /Agerpres/ - Medicii de familie germani ies pe baricade contra planurilor de reformă ale ministrului german al sănătăţii, Philipp Roesler (FDP - liberali). Asociaţia Medicilor de Familie din Germania avertiza asupra unui pericol pentru sistemul de sănătate în cazul în care guvernul va...