Cele mai citite
 


Primăria Capitalei aşteaptă normele de aplicare pentru a prelua spitalele
luni, 19 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Primăria Capitalei nu poate prelua, încă, spre administrare cele 18 spitale bucureştene de la Ministerul Sănătăţii (MS), întrucât normele de aplicare a Ordonanţei 162/2008 referitoare la transferul unităţilor spitaliceşti nu au fost definitivate. (Sursa: Agerpres)

 

Cel care se ocupă de activitatea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medico-Sociale din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu, a declarat, luni, pentru AGERPRES că oficialii din MS au promis că aceste norme vor fi elaborate în maximum zece zile.
"Nu am preluat niciun spital, nu s-a făcut niciun protocol. Suntem în discuţii cu Ministerul Sănătăţii pentru a se definitiva normele de aplicare ale ordonanţei. Avem angajamentul că normele vor fi gata în zece zile, dar noi va trebui să aprobăm bugetul pe acest an. Sigur, aceasta se va întâmpla după aprobarea bugetului de stat", a spus Savu.
Primarul general Sorin Oprescu a avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu toţi directorii celor 18 spitale ce urmează a fi transferate la Primăria Capitalei.
Municipalitatea nu a preluat încă cele 18 spitale de la Ministerul Sănătăţii, dar acest lucru se va realiza numai după efectuarea unui audit financiar şi după un management competitiv, potrivit primarului general Sorin Oprescu.
"Spitalele nu le-am preluat încă cu semnătură şi cu procesele verbale, protocoalele respective. O să încercăm să reparăm, dacă constatăm că ceva a fost exagerat. După ce vor fi preluate, vom prelua integral şi managementul spitalelor, Ministerul Sănătăţii rămânând clar la cârma îndrumării metodologice pentru că nu poate fi altfel. Aşa e în toate ţările. Acţiunea de preluare va începe, din nefericire, poate, pentru unii, cu un audit financiar şi un management competitiv, pentru că în momentul când preiei ştii pe ce te bazezi", afirma Oprescu la începutul lunii decembrie.
Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, înfiinţată recent în cadrul Primăriei Capitalei, a preluat în decembrie 18 spitale, conform unui proiect de hotărâre aprobat de consilierii municipali.
Predarea-primirea imobilelor ar urma să se facă între consiliile locale ale sectoarelor din Capitală şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, prin intermediul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, pe baza unui proces verbal, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii CGMB.
Lista celor 18 unităţi sanitare publice care vor trece în administrarea municipalităţii, în baza OUG 162/2008 este următoarea: Spitalul Sfânta Maria, Spitalul Filantropia, Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dan Theodorescu", Spitalul de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Colentina, Spitalul Cantacuzino, Spitalul de Ortopedie Foişor, Spitalul de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia", Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Sf. Ştefan", Spitalul Caritas, Spitalul Malaxa, Spitalul de Copii "Victor Gomoiu", Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", Spitalul Colţea, Spitalul de Bolnavi Cronici şi Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul de Boli Dermato-Venerice "Prof. dr. Scarlat Longin", Spitalul "Dr. Burghele" şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu". AGERPRES/(Mihaela Tudorache) 
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Capitalei va prelua spitalele după un audit finaciar Primăria Capitalei nu a preluat încă cele 18 spitale transferate de la Ministerul Sănătăţii, dar când acest lucruse va realiza se va face după efectuarea unui audit financiar şi un management competitiv, a anunţat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu. (Sursa: Agerpres)
18 spitale trec în administrarea CGMB Sursa: Agerpres Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, lista unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria Municipiului Bucureşti.
UPDATE Colintineanu: Ministerul Sănătăţii a primit confirmarea cu virusul Zika în cazul unei tinere de 27 de ani Ministerul Sănătăţii a primit luni confirmarea infectării cu virusul Zika în cazul unei tinere de 27 de ani care s-a întors recent din Martinica, a anunţat purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Udrea: Niciun proiect de la Primăria Capitalei pentru fonduri europene destinate spitalelor Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a susţinut marţi, într-o conferinţă de presă, că Primăria Capitalei nu a depus niciun proiect de accesare a fondurilor europene pentru reabilitarea şi dotarea spitalelor din subordine, acuzând municipalitatea de lipsă de interes pentru această...
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...