Cele mai citite
 


Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert
luni, 26 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.

Potrivit coordonatorului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului, Tudor Ciuhodaru, în cea mai gravă situaţie se află un tânăr în vârstă de 19 de ani.
'Pacientul a fost adus în comă toxică exogenă secundară inhalării produselor etnobotanice. Medicii de urgenţă au asigurat resuscitarea respiratorie şi volemică. Pacientul a rămas internat la Clinica de Toxicologie. Este cel mai grav caz de intoxicaţie cu etnobotanice tratat până acum la UPU', a precizat Ciuhodaru.
Prietenii tânărului, de asemenea intoxicaţi cu plante etnobotanice, au rămas întreaga noapte la Spitalul Clinic de Urgenţe. Unii dintre aceştia, care prezentau forme mai uşoare de intoxicaţie, au refuzat terapia.
O tânără din Podul Iloaiei a fost adusă de un echipaj al Ambulanţei prezentând tulburări cardiace şi respiratorii asociate agitaţiei extreme datorat consumului de plante etnobotanice, iar o alta, din Bacău, a fost adusă de la concertul desfăşurat de centrul comercial ERA, în comă toxică, aplicându-i-se măsuri de terapie intensivă.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: La spital din cauza plantelor etnobotanice Doi tineri, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 21 de ani, au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi, după ce au consumat plante etnobotanice.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.