Cele mai citite
 


Noi cazuri de gripă cu tulpina A/H1N1
marţi, 27 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase noi cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă A/H1N1 au fost înregistrate, în săptămâna 19-25 octombrie, de Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile, totalul la nivel naţional ajungând la 381, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, luni, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, dintre cele şase noi cazuri trei au fost înregistrate în Bucureşti, două cazuri secundare (care au fost în contact apropiat cu cazuri confirmate) şi un caz fără istoric de călătorie într-o zonă afectată sau contact cu caz confirmat, un caz a fost înregistrat în judeţul Bihor (sosit din Egipt), un caz în judeţul Cluj (sosit din Spania) şi un caz în judeţul Iaşi, fără istoric de călătorie, într-o zonă afectată sau contact cu caz confirmat.

Toate cazurile au prezentat forme clinice uşoare şi au primit terapie antivirală.

Ministerul Sănătăţiiprecizează că, până în prezent, în urma triajului epidemiologic realizat, contacţii fetiţelor de la Bucureşti şi Iaşi, care au fost confirmate cu virusul A/H1N1 fără a călători în zone afectate, nu au fost depistaţi cu noul virus gripal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Au fost confirmate alte 43 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 În ultimele 24 de ore au fost confirmate 43 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, iar totalul cazurilor înregistrate în România, până în acest moment, este de 4.668, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, luni, AGERPRES.
MS: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, confirmate Bucureşti, 27 dec /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat confirmarea a 4 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 în judeţul Ialomiţa, informează, duminică, un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis AGERPRES.
Călăraşi: Două noi cazuri confirmate de gripă cu virus A/H1N1 Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate, luni, fiind vorba de doi adulţi din municipiul Călăraşi, a declarat pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Călăraşi: Zece noi cazuri confirmate de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 15 dec /Agerpres/ - Zece noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...