Cele mai citite
 


Constanţa: Un copil de 9 ani a murit după ce a fost operat de apendicită
marţi, 27 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fetiţă de 9 ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce a fost internată şi operată de apendicită acută.
Purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean, dr. Florian Stoian, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că diagnosticul de apendicită acută a fost pus corect din punct de vedere clinic, intervenţia chirurgicală efectuată confirmând boala respectivă.

'Fetiţa a suferit un stop cardio-respirator ireversibil şi, duminică după-amiază, am pierdut-o. Avea o colecţie de sânge la nivelul creierului, hematom la nivelul occipito-temporal şi hemoragie difuză la nivelul creierului', a menţionat medicul.

Potrivit acestuia, două cauze pot explica situaţia în care era copilul şi anume 'traumatisme produse prin căderi, agresiuni, loviri uşoare sau o malformaţie vasculară preexistentă, de care nu s-a ştiut'. 'Este vorba despre cazuri care nu pot fi diagnosticate, neavând simptomatologie, la fel ca şi în cazul cântăreţei Elenei Cârstea sau a sportivului spaniol care a decedat subit în timp ce vorbea cu prietena lui', a explicat reprezentantul unităţii spitaliceşti.

Dr. Florian Stoian a precizat că medicii urmează să efectueze necropsia şi să întocmească un raport preliminar pe baza căruia se va face un raport final în acest caz.

În urmă cu o săptămână, fetiţa a fost transferată de la Spitalul Municipal Mangalia la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce fusese dusă de părinţi la medic pentru că acuza dureri la un picior şi voma. La spitalul judeţean, fata a fost operată de apendicită acută, iar ulterior a intrat în comă. La examinarea tomografică, medicii au depistat problemele medicale de la nivelul creierului de care suferea copilul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Diagnostic corect în cazul fetiţei moarte după o operaţie de apendicită Rezultatul examinării medico-legale în cazul fetiţei, în vârstă de 9 ani, care a murit la Spitalul Judeţean Constanţa, după ce a fost operată de apendicită acută, arată că diagnosticul medicilor a fost corect, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Florian Stoian.
Sergiu Nicolaescu a decedat ca urmare a unei afecţiuni grave respiratorii Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă la Spitalul Elias având diagnosticul de apendicită acută flegmonoasă perforată cu peritonită de vecinătate, cauza decesului constituind-o sindromul de detresă respiratorie acută, adică o alterare mai gravă a funcţiilor aparatului respirator, a anunţat...
Apendicita acută - www.Sensotv.ro Dr. Florica Dinu - Medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, şef de secţie chirurgie II- Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti ne descrie simptomele şi tratamentul apendicitei acute.
Spitalul Elias: În cazul lui Sergiu Nicolaescu nu a fost vorba de cancer Reprezentanţii Spitalului Elias susţin că în cazul regizorului Sergiu Nicolaescu nu a fost vorba de cancer, ci de apendicită acută flegmonoasă perforată cu peritonită localizată, ''piesa excizată'' fiind în curs de examinare histopatologică.
Durerea abdominala La un moment sau altul din viaţă, aproape orice om experientează dureri în abdomen. De cele mai multe ori, acestea nu sunt cauzate de o problemă medicală gravă.
Anchetă IPJ după ce o adolescentă operată la Vaslui şi trimisă în comă la un spital din Iaşi a murit Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a deschis o anchetă în cazul unei minore în vârstă de 15 ani care a decedat într-un spital din Iaşi.