Cele mai citite
 


Prima sală de operaţii hibrid din România, la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi
marţi, 27 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prima sală de operaţii hibrid din ţară a fost inaugurată, luni, la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George I.M. Georgescu' din Iaşi, transmite corespondentul AGERPRES.
'Suntem bucuroşi că, începând de astăzi, municipiul Iaşi deţine un astfel de echipament modern, unic în ţară, care va duce atât la salvarea vieţii multor pacienţi cu afecţiuni cardiologice, cât şi la instruirea studenţilor care vor opta pentru această specialitate şi familiarizarea lor cu cele mai noi tehnici de tratament din domeniu. Astfel, oraşul se racordează circuitului de valori internaţionale din domeniu', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi.

Prof.univ.dr Vasile Astărăstoae susţine că echipamentul Artis ZEEGO va permite tratarea prin intervenţii minuţioase a peste 80% dintre pacienţii cu probleme cardiovasculare şi va asigura şi instruirea didactică a studenţilor universităţii.

Echipamentul este elementul principal al noii săli de operaţie hibrid şi este capabil să ofere operatorului toate instrumentele necesare efectuării în deplină siguranţă a intervenţiei. Sistemul reprezintă cel mai nou echipament de angiografie cu cele mai inovatoare tehnologii medicale, robotice şi de soft.

Artis ZEEGO este primul suport capabil de o rotire pe mai multe axe care poate fi poziţionat unde doreşte operatorul, cu o precizie neegalată până în prezent. Echipamentul este instalat în pardoseală şi are nevoie de un spaţiu relativ mic de funcţionare şi garare. Dotările acestuia recomandă folosirea lui în aplicaţii variate precum cardiologie intervenţională, proceduri hibride, proceduri generale vasculare, electrofiziologie, proceduri structurale ale inimii.

Funcţionalitatea cheie a echipamentului este flexibilitatea oferită de centrul de comandă variabil, care permite operatorului să ajusteze înălţimea sistemului în funcţie de necesităţi. Astfel, se reduce considerabil oboseala operatorului, asociată des cu procedurile lungi.

'Acest echipament instalat la Iaşi este printre singurele 15 din Europa, iar în Europa de Est mai sunt instalate doar alte două, una în Cehia şi alta în Turcia. Piaţa platformelor tehnologice de acest tip se mişcă cu o viteză uimitoare. Acum, la Institutul de Boli Cardiovasculare aveţi soluţia noastră pentru acest tip de problemă', a spus Marian Ghinescu, directorul diviziei Healthcare din cadrul Siemens SRL. Proiectul de investiţie are o valoare totală de peste 1,5 milioane euro şi face parte din programul de investiţii al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Operaţii cardiovasculare la copiii, în cadrul unui proiect derulat de UMF Medici specialişti din marile clinici ale Uniunii Europene, împreună cu medici şi asistente din Iaşi şi alte judeţe ale Regiunii de Nord Est, vor efectua, la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof.dr. George I.M. Georgescu' Iaşi, 100 de intervenţii chirurgicale gratuite.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi este audiată la DNA Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi a fost chemată luni dimineaţa la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Iaşi.