Cele mai citite
 


Circa 300 de pelerini au primit asistenţă medicală de la Crucea Roşie
marţi, 27 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 300 de pelerini veniţi la Bucureşti să participe la Hramul Catedralei Patriarhale au beneficiat de ajutor medical, în ultimele 36 de ore, din partea Crucii Roşii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful de tură de la Crucea Roşie Ionuţ Piele.
El a precizat că cei mai mulţi au solicitat ajutor medical pentru hipertensiune arterială, hipoglicemie, hiperglicemie, o persoană pentru fisură la coloană ca urmare a unor altercaţii şi mici accidente datorate îmbulzelilor, hipotermie, hipocalcemie, dureri abdominale, crize diabetice.

'Noi le-am oferit ceaiuri calde pe timpul nopţii şi apă. Voluntarii noştri circulă printre pelerini şi intervin ori de câte ori este nevoie. Am fost ajutaţi şi de elevii de la Seminarul teologic', a afirmat Ionuţ?Piele.

Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a intervenit în 117 cazuri, din 24 octombrie şi până în prezent, după cum a precizat, pentru AGERPRES, dr. Alis Grasu, manager la Ambulanţă.

Şeful SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a afirmat, pentru AGERPRES, că SMURD a intervenit, în medie, pentru 40 de cazuri pe zi. Potrivit acestuia, cele mai frecvente patologii au fost cele cardiace, pentru că persoanele în cauză nu şi-au luat medicamentele sau au ţinut post şi li s-a făcut rău din cauza frigului, iar şase cazuri au necesitat spitalizarea pentru afecţiuni cardiace decompensate.

Medicii fac apel la pelerini să-şi ia medicamentele şi să se protejeze de frig.

Părintele Cornel Ilie de la Servicul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureştilor a declarat, pentru AGERPRES, că au fost împărţite pachete pelerinilor, ceaiuri calde, ciocolată, iar pentru luni şi marţi au fost pregătite şi sarmale. Protoieriile au pregătit peste 10.000 de pachete pentru pelerini şi sticle cu apă.

Pachetele sunt distribuite cu ajutorul a 20 de voluntari de la Seminarul Teologic 'Nifon Mitropolitul' din Bucureşti, dar şi cu sprijinul voluntarilor de la Crucea Roşie. Pachetele vor fi distribuite şi la cele 3 corturi ale Crucii Roşii amplasate pe Dealul Mitropoliei. Pelerinii cazaţi la Colegiile 'Mihai Eminescu' şi 'Ion Creangă' din Bucureşti primesc şi ei pachete, a menţionat părintele Cornel Ilie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Peste 200 de persoane, asistate medical la pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou Un număr de 203 persoane au primit asistenţă medicală la corturile Crucii Roşii Române în cele trei zile de la începerea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Iulian Bobârnea, de la Crucea Roşie Sector 4.
Peste 400 de pelerini din Dealul Patriarhiei au necesitat asistenţă medicală Bucureşti, 27 oct /Agerpres/ - De sâmbătă şi până în prezent voluntarii Crucii Roşii aflaţi în Dealul Patriarhiei cu prilejul pelerinajului la moaştele Sfântului Dimitrie Basarabov au acordat asistenţă medicală la peste 420 de persoane, a declarat, pentru AGREPRES, Venera Vasiliu, preşedinta Crucii Roşii...
Crucea Roşie acordă prim ajutor pelerinilor veniţi la Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 acordă servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştilor, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...