Cele mai citite
 


Primul deces în Finlanda din cauza gripei H1N1
marţi, 27 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Finlanda s-a înregistrat primul deces din cauza gripei H1N1, survenit la o femeie în vârstă de 25 de ani, au anunţat luni autorităţile sanitare finlandeze, transmite AFP.
Tânăra, care suferea de o afecţiune mult timp, a decedat sâmbătă, la opt ore după ce a fost diagnosticată cu gripă H1N1, a indicat Institutul naţional finlandez de sănătate şi protecţie socială într-un comunicat.

''O infecţie respiratorie datorată gripei H1N1 fusese diagnosticată pe 16 octombrie şi femeia a primit tratament antigripal Tamiflu în aceeaşi zi'', a precizat institutul.

Dintre ţările vecine cu Finlanda, cazuri de deces din cauza gripei H1N1 s-au înregistrat în Suedia şi Norvegia. În schimb, nu a fost raportat nici un caz în Rusia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Al doilea deces în Cehia Un cetăţean ceh 'de vârstă medie', atins de virusul gripei H1N1, a murit vineri într-un spital din Ostrava (nord-est). Este al doilea deces din Cehia din cauza acestei boli, a informat sâmbătă spitalul, transmite AFP.
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...
Primul deces de gripă H1N1 în R. Moldova Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova anunţă primul caz de deces asociat cu gripa pandemică A(H1N1).
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.