Cele mai citite
 


Vaslui: Imunizarea împotriva gripei, întârziată
marţi, 27 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Vaslui nu a distribuit până în prezent dozele de vaccin antigripal către cabinetele medicilor de familie din judeţ, în vederea imunizării populaţiei cu risc de îmbolnăvire.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, anul acesta dozele de vaccin nu vor mai fi distribuite de Ministerul Sănătăţii şi Familiei, fiecare direcţie din ţară trebuind să organizeze pe cont propriu licitaţii în vederea achiziţionării vaccinului antigripal.
'Instituţia noastră a demarat procedurile de achiziţie a dozelor de vaccin necesare, însă, nu se poate spune cu certitudine când vor ajunge vaccinurile în cabinetele medicilor de familie. În mod normal, dacă licitaţia nu va fi contestată, ar trebui ca în aproximativ două săptămâni campania de vaccinare să înceapă. La orice achiziţie prin licitaţie există, însă, riscul unor întârzieri', a declarat, luni, Mihaela Vlada.
Potrivit datelor furnizate de DSP Vaslui, la nivelul judeţului ar fi necesare aproximativ 88.000 de doze de vaccin antigripal, în vederea imunizării categoriilor de populaţie cu risc de îmbolnăvire: copii, persoane de peste 65 de ani, bolnavi cu afecţiuni respiratorii, cardiace, renale sau diabet şi persoane infectate cu HIV/SIDA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Prima tranşă de vaccin antigripal, insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire Prima tranşă de vaccin antigripal care va ajunge zilele următoare în judeţul Vaslui este insuficientă pentru imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat un număr de 60.125 de doze de vaccin şi a primit, la o primă repartiţie, 3.750 de doze de vaccin...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Vaslui: DSP a primit peste 22.000 de doze de vaccin împotriva gripei Vaslui, 1 nov /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit de la Ministerul Sănătăţii prima tranşă de vaccin împotriva gripei sezoniere, constând în 22.150 de doze.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.