Cele mai citite
 


Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii
marţi, 27 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Iniţiativa aparţine binecunoscutei cântăreţe Margareta Pâslaru, care a spus că s-a inspirat dintr-un proiect ce se desfăşoară în Statele Unite ale Americii şi a fost bucuroasă că preşedinta Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a aderat la această propunere.
'Depozitul era gol cu câtva timp în urmă iar acum aproape că s-a umplut. Este un lucru extraordinar' - a apreciat Margareta Pâslaru.
Ea a mulţumit 'Jurnalului Naţional', care a oferit, pentru aceste pachete, cărţi celor care nu-şi pot permite să cumpere.
Se estimează că în Bucureşti ar fi cam 8.000 de beneficiari pentru pachete, însă numărul acestora ar putea fi mult mai mare şi în funcţie de acumulările care se vor face. Cu sprijinul populaţiei care a răspuns pozitiv la apelul lansat de Crucea Roşie Română, în perioada 27 septembrie - 22 octombrie, în magazinele Carrefour şi Mega Image din ţară s-a colectat o cantitate de 21.151 de tone de alimente greu perisabile, în recipienţi speciali ai Crucii Roşii.
În Bucureşti a fost donată o cantitate de 9.600 de tone de alimente, care au început să fie distribuite persoanelor vulnerabile din cele şase sectoare şi din Ilfov.
Beneficiarii Băncii de Alimente au fost selectaţi pe baza anchetelor sociale efectuate de filialele Crucii Roşii, precum şi de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din sectoare şi din judeţe. Fiecare pachet are o greutate de 12 kg, o valoare de 58 de lei şi conţine câte două kilograme de ulei, zahăr, făină, orez, mălai, precum şi paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi, ciocolată şi alte alimente.
Voluntarii Crucii Roşii, împreună cu Margareta Pâslaru şi Mihaela Geoană, au distribuit primele pachete luni, între cei dintâi beneficiari aflându-se o familie cu cinci copii - cel mai mic este la grădiniţă iar cel mai mare are 18 ani. Două bătrâne, de 92 şi 94 de ani, care trăiesc amândouă dintr-o pensie de 350 lei, au primit şi ele cu mare bucurie acest ajutor.
'Este regretabil că, în prezent, în România există zeci de mii de oameni care suferă de foame. Într-o societate responsabilă, orice persoană printr-un gest simplu poate să acorde un ajutor celor dezavantajaţi, care nu-şi pot procura singuri hrana. Crucea Roşie Română, prin proiectul Banca de Alimente, oferă ocazia de a se implica direct tuturor celor care doresc alinarea suferinţei persoanelor vulnerabile. Reacţia românilor la iniţiativa Crucii Roşii este impresionantă. Le mulţumim tuturor celor care au răspuns pozitiv acestui apel. Este minunat să fii generos' - a declarat Mihaela Geoană, preşedinta Crucii Roşii.
Ea a spus că acest proiect se doreşte să continue şi să se extindă, pentru a ajuta cât mai mulţi oameni.
Mihaela Geoană le-a oferit copiilor rechizite şcolare, pe care le-a cumpărat din resurse personale.
Margareta Pâslaru a subliniat că din 2000, de când este membră a Crucii Roşii Române, şi-a dorit să fie un membru activ, nu numai un membru de onoare şi să se implice în proiecte cu finalitate.
Proiectul Banca de Alimente presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roşii prin donaţii, sponsorizări, stocarea şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din Bucureşti şi din ţară. Acest proiect reprezintă o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Modelul este similar celor derulate în alte ţări din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi Canada.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
Campania "Banca de alimente", între 23 şi 29 noiembie, în hipermarketuri din ţară Crucea Roşie Română organizează, între 23 şi 29 noiembrie, campania "Banca de alimente" în toate hipermarketurile Carrefour din ţară, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Programul 'Banca de alimente' se derulează, de miercuri, şi în judeţul Mehedinţi Drobeta Turnu Severin, 17 nov /Agerpres/ - Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a cumpărat, miercuri, produse alimentare, în valoare de 1.000 de lei, pentru familiile nevoiaşe, în cadrul programului 'Banca de alimente', iniţiat de Crucea Roşie Română.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.