Cele mai citite
 


'Miliarde de doze' lipsă pentru vaccinarea împotriva virusului H1N1 (OMS)
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Miliarde de doze' de vaccin pentru protejarea populaţiei din ţările sărace împotriva virusului H1N1 nu vor putea fi achiziţionate, a declarat luni directorul general al OMS, dr. Margaret Chan, aflat în vizită la Havana, relatează AFP.
'Capacitatea globală de achiziţionare a vaccinurilor este limitată şi inadecvată şi vor lipsi miliarde de vaccinuri pentru protejarea întregii populaţii', a declarat presei dr. Chang, reamintind că OMS va începe să distribuie în noiembrie vaccinuri la peste 100 de ţări în dezvoltare, printre care şi Cuba.

Aceste zeci de mii de vaccinuri împotriva gripei pandemice trimise ţărilor sărace vor fi furnizate de grupuri farmaceutice şi de statele dezvoltate, acestea angajându-se să doneze 10% din stocurile lor către ţările sărace.

Vaccinurile vor fi însă suficiente doar pentru 2% din populaţia ţărilor sărace în următoarele patru-cinci luni, a indicat OMS în urmă cu două săptămâni. Ca şi în restul lumii, prioritate vor avea angajaţii din sistemul sanitar şi persoanele care fac parte din grupurile principale de risc.

Până în prezent, 195 de ţări au raportat cazuri de gripă A, bilanţul morţilor fiind de peste 5.000, potrivit OMS.

În Cuba, importantă destinaţie turistică, gripa porcină a provocat moartea a şapte persoane, din cele 793 de cazuri înregistrate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1, în timp ce numărul ţărilor afectate de gripa pandemică este în creştere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Fadela Chaib, transmite AFP.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Comunicat de presă - Asociaţia Pro Imunizare Forumul National STOP GRIPA 2015
OMS va trimite ţărilor sărace vaccinuri împotriva gripei pandemice Londra, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să înceapă expedierea de vaccinuri împotriva gripei porcine către Azerbaidjan, Afganistan şi Mongolia, a declarat miercuri consilierul special al directorului general al OMS, dr. Keiji Fukuda, citat de AP.
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Vaccinarea antigripală se va face gratuit pentru persoanele cu risc de îmbolnăvire Ministerul Sănătăţii ia în calcul achiziţionarea unui milion de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2011-2012, a declarat, marţi, pentru AGERPRES Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii.