Cele mai citite
 


Gripa A: până la 30% din populaţia UE ar putea fi atinsă de virusul H1N1 (Bruxelles)
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un locuitor din trei din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi infectat cu virusul H1N1 în următoarele luni, a avertizat comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou, într-un interviu pentru cotidianul german Die Welt care urmează a fi publicat marţi.
'Conform informaţiilor de care dispunem, până la 30% din populaţie poate contracta gripa porcină. În acest caz, din nefericire, va trebui trebuie să ne aşteptăm la un număr de morţi important', a precizat ea.

'Există temeri ca virusul să nu cumva să evolueze şi să devină mult mai periculos în următoarele luni', a explicat ea, făcând apel la europeni 'să rămână vigilenţi' şi 'să nu neglijeze' efectele socio-economice ale gripei A.

'Relansarea economică în UE ar putea fi afectată. Anumite sectoare economice, precum turismul, ar putea suferi prejudicii', a subliniat comisarul cipriot.

Potrivit acesteia 'este de imaginat că va avea loc o creştere a numărului de concendii medicale şi o scădere a consumului din cauza sentimentului de nesiguranţă, provocând o scădere de productivitate şi perturbări în sistemul de producţie'.

Comisarul european pentru sănătate a făcut apel la europeni să se vaccineze în număr mare, reamintind că 'cu cât numărul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât pandemia se poate extinde mai puţin'.

Dna Vassiliou s-a pronunţat în favoarea închiderii 'imediate' a unităţilor şcolare în care sunt confirmate cazuri de infectare cu virusul H1N1 şi 'anularea' spectacolelor sportive sau artistice afectate.

Epidemia de gripă A este pentru moment departe de a atinge momentul de vârf în Europa, o situaţie cauzată în parte de condiţiile meteo blânde, notează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iran: 33 de morţi de gripă A Teheran, 8 nov /Agerpres/ - Iranul a înregistrat 33 de morţi de gripă porcină, informează duminică Ministerul Sănătăţii, citat de cotidianul Etemad.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Virusul H1N1 a provocat 112 decese în Iran Virusul H1N1 a provocat moartea a 112 persoane în Iran de la mijlocul lunii noiembrie şi până în prezent, anunţă luni AFP şI EFE, citând un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Teheran. Numărul deceselor din cauza gripei porcine s-a dublat aproape faţă de precedentul bilanţ, din 15 decembrie, care...
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.