Cele mai citite
 


Gripa H1N1: Canada cumpără din Australia vaccinuri pentru femeile însărcinate
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul canadian a anunţat luni cumpărarea de urgenţă din Australia a 200.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), destinate în mod special femeilor însărcinate a căror vaccinare va începe de săptămâna viitoare, informează AFP.
Laboratorul CSL Australia va furniza aceste doze de vaccin, fără substanţa adjuvant, substanţă ale cărei efecte asupra femeilor însărcinate nu au fost încă testate suficient, se precizează în comunicatul autorităţilor canadiene.

Compusă din ulei natural, apă şi vitamina E, substanţa adjuvant are efectul îmbunătăţirii reacţiei imunitare împotriva virusului noii gripe.

În prezent doar 49% dintre canadieni intenţionează să se vaccineze împotriva noii gripe, după ce în luna iulie procentul acestora depăşea 62%, conform rezultatelor unui sondaj publicat luni.

Gripa A(H1N1) a ucis până în prezent aproximativ 5.000 de oameni din întreaga lume, de la apariţia sa în lunile martie-aprilie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: omologarea unui vaccin în Canada Guvernul canadian a anunţat miercuri omologarea unui vaccin împotriva gripei H1N1, ultima etapă înaintea lansării, în câteva zile, a unei unei campanii de vaccinare în toată ţara, informează AFP.
Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Harghita: Primul caz de gripă H1N1, confirmat la o femeie de 62 ani Primul caz de gripă H1N1 din Harghita a fost confirmat la o femeie de 62 de ani, evoluţia stării sale de sănătate fiind una pozitivă.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.