Cele mai citite
 


SUA vor avea cu 50 de milioane de vaccinuri împotriva H1N1 mai puţin decât se prevăzuse
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Statele Unite ale Americii vor achiziţiona până la sfârşitul anului 2009 între 140 de milioane şi 150 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului gripal H1N1, în loc de cele 195 de milioane de injecţii programate iniţial, a indicat luni un înalt responsabil sanitar american, apreciind totodată că această cantitate este suficientă pentru vaccinarea a jumătate din populaţia ţării, relatează marţi AFP.
'Nu cred că vom atinge obiectivul iniţial' de 195 de milioane de doze comandate, a estimat doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Maladii Infecţioase (NIAID), întrebat fiind de întârzierile înregistrate în producţia vaccinurilor. 'Am putea avea până la sfârşitul anului 140 de milioane până la 150 de milioane de doze, care sincer vorbind vor fi suficiente, întrucât nu ne aşteptăm ca mai mult de jumătate dintre americani să vrea să se vaccineze', a adăugat el.

El a mai precizat că promisiunea făcută de Statele Unite ale Americii, alături de alte ţări precum Franţa, de a dona 10% din vaccinurile antigripale (împotriva H1N1) de care dispun Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a fi distribuite celor mai sărace naţiuni, nu este periclitată în acest moment. 'Acest angajament nu a fost compromis, dar înainte să donăm aceste vaccinuri trebuie să ne asigurăm că pătura cea mai vulnerabilă a populaţiei noastre a fost vaccinată', a subliniat Anthony Fauci.

Specialistul american a explicat întârzierile la producerea vaccinului împotriva gripei porcine prin lentoarea procesului de incubare specifică virusului H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Gripa A/H1N1/ va fi deja în recul când vor exista suficiente doze de vaccin /CDC/ Numărul de infectări cu virusul gripal H1N1 din Statele Unite ale Americii se va fi diminuat deja până când vor fi în sfârşit destule doze de vaccin disponibile, a declarat miercuri un înalt oficial din domeniul sănătăţii publice, citat de AFP.
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
GSK donează 50 milioane de vaccinuri împotriva gripei H1N1 pentru ţările sărace Laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat marţi că va dona 50 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru programe de imunizare în unele din ţările cele mai sărace din lume, transmite AFP.
Gestionarea gripei H1N1 a creat o problemă de credibilitate OMS Apariţia gripei H1N1 a declanşat în aprilie 2009 spectrul unei pandemii ucigaşe la scară planetară, însă un an mai târziu, criticii acuză dramatizarea considerată excesivă a pericolului şi miliardele cheltuite pentru achiziţionarea de medicamente şi vaccinuri, notează AFP într-un comentariu difuzat miercuri...
Pandemia de H1N1 ar putea deschide calea spre un vaccin universal antigripal Pandemia de H1N1 din 2009, care a afectat aproximativ 60 milioane de persoane numai în SUA, ar putea deschide calea spre dezvoltarea unui vaccin antigripal eficient contra multiplelor tulpini virale, transmite AFP, care citează rezultatele unui studiu recent.
SUA ar trebui să fabrice şi să stocheze vaccinuri împotriva holerei (experţi) Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să fabrice şi să stocheze la scară mare doze de vaccin împotriva holerei pentru a putea interveni rapid în cazuri de epidemie precum cea care loveşte în prezent Haiti, au apreciat trei cercetători într-o scrisoare deschisă dată publicităţii miercuri, relatează...