Cele mai citite
 


Suceava: Nu mai sunt bani pentru vaccinarea antigripală
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a alocat bani pentru o cincime din necesarul de doze de vaccin antigripal şi antihepatitic B pediatric, a declarat adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, care a arătat, marţi, într-o conferinţă de presă, că banii ajunşi în teritoriu pentru ambele campanii sunt total insuficienţi.
Totodată, MS a dispus ca direcţiile de sănătate publică să-şi cumpere singure vaccinurile necesare în campania împotriva gripei sezoniere şi a celei antihepatitice B pediatrice, prin licitaţie, ceea ce, potrivit sursei citate, va conduce la întârzierea celor două acţiuni, în condiţiile în care campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere trebuia să înceapă la 15 octombrie.

Pentru vaccinarea antigripală, ministerul a ales din categoriile de risc, care de regulă primeau acest vaccin, doar persoanele de 65 de ani şi peste această vârstă, fiind excluşi copiii din centrele de plasament, persoanele cu HIV, bolnavii cronici etc.

Adjunctul DSP Suceava a spus că, iniţial, s-au cerut pentru Suceava 150.000 de doze de vaccin antigripal, dar din banii trimişi abia dacă se vor achiziţiona 25.000 - 30.000 de doze, respectiv a cincea parte din necesar, aceasta depinzând de modul în care se vor negocia preţurile.

'Fiecare medic de familie se va prezenta să ia dozele de vaccin. Vom încerca să le dăm echitabil, în rest lumea va trebui să-şi cumpere vaccinul', a spus Marinela Grădinaru.

De asemenea, Grădinaru a spus că pentru vaccinul antihepatitic B pediatric sunt necesare 12.000 de doze, dar nu se vor putea cumpăra decât cel mult 3.000. Părinţii vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar, acesta administrându-se în trei doze, iar o doză în farmacii costă circa 30 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Suceava: Aproximativ 2.000 doze vaccin antigripal, repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 1.990 doze de vaccin împotriva gripei de sezon, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Suceava: 6.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite în judeţ Un număr de şase mii de doze de vaccin antigripal urmează să fie distribuite în judeţ, a declarat presei, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei.
O treime din suceveni vor fi vaccinaţi antigripal Campania de vaccinare antigripală va demara în judeţul Suceava la jumătatea acestei luni, după ce dozele de vaccin vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ.
Suceava: O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns în depozitul DSP O nouă tranşă de 3.360 de doze de vaccin antigripal a ajuns în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, urmând a fi distribuită pentru imunizarea personalului medico-sanitar şi beneficiarilor unităţilor de asistenţă socială, a declarat presei, joi, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.