Cele mai citite
 


Gripa H1N1: Este nevoie de miliarde de vaccinuri în plus (OMS)
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai avem nevoie de miliarde de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1) pentru a proteja populaţia din ţările sărace ale lumii, în cadrul programului de vaccinare susţinut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a declarat luni Margaret Chan, directorul OMS aflat într-o vizită la Havana, informează AFP.
'Capacitatea globală de achiziţie de vaccinuri este limitată şi încă avem nevoie de miliarde de doze pentru a putea proteja toată populaţia', a declarat Margaret Chang, adăugând că OMS a început distribuirea vaccinurilor în 100 de ţări sărace, inclusiv Cuba.

Cele câteva zeci de mii de vaccinuri împotriva noii gripe ce sunt deja expediate către ţările sărace, provin de la grupuri farmaceutice şi de la ţările dezvoltate, acestea din urmă promiţând că vor oferi 10% din stocurile proprii de vaccin către ţările sărace.

Distribuţia acestor vaccinuri nu va acoperi însă mai mult de 2% din populaţia ţărilor sărace în următoarele patru până la cinci luni, conform OMS. Primele doze de vaccin vor fi distribuite pentru imunizarea medicilor şi personalului medical, precum şi pentru persoanele aflate în grupele cu cel mai ridicat factor de risc de îmbolnăvire.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.
Febra galbenă: Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa o campanie de vaccinare în Angola şi Republica Democrată Congo Organizaţia Mondială a Sănătăţii va lansa la începutul lunii august o vastă campanie de vaccinare împotriva febrei galbene, în cadrul căreia vor fi vaccinate 15,5 milioane de persoane din Angola şi Republica Democrată Congo (RDC), a declarat, joi, la Geneva, Bruce Aylward, director general adjunct al...
VIRUSUL ZIKA OMS a creat o Unitate de Răspuns Global Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a creat o Unitate de Răspuns Global pentru coordonarea acţiunilor de combatere a propagării virusului Zika, suspectat de provocarea la nou-născuţi a unor malformaţii congenitale şi a unor afecţiuni neurologice grave, informează EFE marţi.
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
OMS recomandă laboratoarelor să includă tulpina H1N1 în viitorul vaccin antigripal Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat joi fabricanţilor de vaccin antigripal să includă tulpina H1N1 în vaccinul pe care-l pregătesc pentru viitorul sezon gripal din emisfera de nord - informează agenţia spaniolă de presă EFE.
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.