Cele mai citite
 


Satu Mare: Cabinete medicale în pericol de a fi închise
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 10 cabinete medicale din Policlinica Hipocrate din Satu Mare, care au 10.000 de asiguraţi, riscă să fie închise începând cu 1 noiembrie, după ce firma care a închiriat clădirea a anunţat că întrerupe contractele cu furnizorii de utilităţi.
Cinci medici care au cabinetele în imobilul respectiv au fost, marţi, în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Csehi Arpad, cerând sprijinul instituţiei judeţene în proprietatea căreia se află imobilul.
Potrivit preşedintelui CJ, între Spitalul Judeţean, administratorul imobilului, şi societatea Hipocrate s-a încheiat un contract de închiriere, iar medicii au subînchiriat cabinetele, deşi acest lucru era interzis. Acum, firma Hipocrate, care nu mai desfăşoară nicio activitate în imobil a anunţat că va sista furnizarea apei potabile şi a curentului electric. Totodată, sunt probleme şi cu încălzirea clădirii din cauza centralei termice vechi. Medicii care au subînchiriat cabinetele cer acum să fie puşi în legalitate, fie să aibă contracte pe numele lor fie să poată cumpăra spaţiile.
Reprezentanta medicilor, Florica Ardelean, a spus că de-a lungul anilor au făcut investiţii importante în modernizarea cabinetelor, iar acum riscă să rămână în stradă. Medicii au recunoscut că nu erau tocmai legale contractele lor de subînchirie, dar susţin că nu aveau de ales deoarece au trebuit să-şi părăsească vechile cabinete funcţionând în case retrocedate.
Preşedintele Csehi Arpad a convocat o altă întâlnire la care să participe şi administratorul clădirii, Spitalul Judeţean Satu Mare, pentru a vedea cum a fost posibil ca utilităţile să figureze pe chiriaş, care să poată cere debranşarea, şi a studia problema împreună cu jurişti pentru a găsi modalităţile legale de ieşire din impas.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Clădirea policlinicii din Bistriţa, modernizată cu aproape 10 milioane lei Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a semnat luni contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Judeţean, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.
UPDATE Percheziţii la Satu Mare într-un dosar de fraudă cu reţete; sunt vizaţi medici, asistente Procurorii DIICOT - Satu Mare efectuează joi 18 percheziţii în municipiul Satu Mare şi în oraşul Livada într-un dosar de fraudă cu reţete medicale.
Finanţare din fonduri europene pentru comunităţile locale din judeţul Satu Mare Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, a căror valoare totală se ridică la circa 2,5 milioane de euro, informează ministerul de resort.
Suceava: ARACIP a constatat că şcolile din judeţ nu au cabinete medicale şi de consiliere psihopedagogică Experţii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) au constatat că în şcolile din judeţul Suceava lipsesc cabinetele medicale şi de consiliere psihopedagogică, profesorii nu au activitate ştiinţifică suficientă şi nu există autorizaţii de funcţionare, a declarat...
Satu Mare: Deficit de personal medical în şcoli Noul an şcolar începe cu un deficit de cel puţin 50 de cadre medicale în şcolile din judeţul Satu Mare.
Policlinica spitalului municipal şi un liceu din Hunedoara vor fi reabilitate cu fonduri europene Policlinica Spitalului municipal "Alexandru Simionescu" şi Colegiul Economic "Emanuil Gojdu", ambele din municipiul Hunedoara, vor fi reabilitate în baza a două proiecte în valoare totală de 3,32 milioane de euro, din care 2,12 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene...