Cele mai citite
 


Sibiu: Prelevare de rinichi de la o tânara în moarte cerebrala
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici din Cluj au prelevat marţi, rinichii unei paciente aflate în moarte cerebrală, internată cu anevrism cerebral la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
Donatoarea este o tânără de 28 de ani, din Judeţul Vâlcea. Pacienta a ajuns sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, după ce a suferit un anevrism cerebral. Pacienta a fost internată în cadrul Secţiei ATI, după care starea ei s-a înrăutăţit. În cursul nopţii de luni spre marţi, s-a declarat moartea cerebrală a pacientei.
În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu s-au mai înregistrat în ultimele luni, alte trei intervenţii de prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.
Caraş-Severin: Prelevare de organe încheiată cu succes, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a avut loc cu succes o activitate de prelevare rinichi şi ficat, de la o pacientă de 52 de ani aflată în moarte cerebrală, medicii reşiţeni asistaţi de echipe de la Cluj şi Bucureşti reuşind astfel o premieră la nivelul judeţului Caraş-Severin.
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Harghita: O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Miercurea Ciuc, 18 iun /Agerpres/- Mai multe echipe de medici specialişti au efectuat sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, o nouă prelevare de multi-organ, donatorul fiind un bărbat de 51 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral şi a intrat în moarte cerebrală.
Hunedoara: Prelevare de organe de la un donator care şi-a dorit acest lucru din timpul vieţii Patru echipe de medici au reuşit să preleveze mai multe organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, persoana în cauză manifestându-şi dorinţa de a fi donator încă din timpul vieţii, a declarat luni, managerul unităţii medicale, Călin Laza.
Sibiu: Tânărul decedat în accident de muncă va salva alte vieţi. Ficatul, transplantat la o femeie din Cluj Tânărul de 34 de ani, aflat în moarte cerebrală după ce a fost victima unui accident de muncă, marţi, chiar în prima lui zi la noul job, va reuşi, datorită operaţiilor de prelevare care au avut loc începând de joi noaptea, să salveze mai multe vieţi, acesta fiind unul din rarele cazuri din România în...