Cele mai citite
 


Iaşi: Încă trei elevi şi două studente au noul virus gripal
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei elevi de clasa a cincea şi două studente din Iaşi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, diagnosticaţi cu noul virus gripal AH1N1.
Prof.dr Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi a afirmat că trei elevi de la Şcoala 'Ştefan Bârsănescu', o studentă care a predat la clasa în care învaţă doi dintre elevi şi colega de apartament a acesteia au fost diagnosticaţi cu noul virus gripal.
Potrivit sursei citate, niciunul dintre cei cinci pacienţi nu a fost în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu persoane care au călătorit în afara ţării.
Alte 70 de persoane sunt suspecte că au gripă AH1N1.
'Pacienţii sunt internaţi şi trataţi corespunzător. A fost făcut un triaj epidemiologic la peste 50 de persoane iar probele au fost trimise spre analiză la Bucureşti', a declarat prof.univ. Carmen Dorobăţ.
Acesta este cel de-al doilea caz de gripă 'nouă' cu transmitere locală, înregistrat la Iaşi. În urmă cu o săptămână o elevă de la Grupul Şcolar 'Gheorghe Asachi' a fost diagnosticată cu virusul AH1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Externarea unora dintre copiii diagnosticaţi cu noul virus gripal Părinţii mai multor elevi de la şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', după ce au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, au cerut conducerii spitalului să-şi externeze copiii, pentru ca aceştia să fie trataţi la domiciliu.
Iaşi: Zeci de persoane internate la Infecţioase, din cauza virusului gripal A/H1N1 Alte 30 de persoane, apropiate celor 21 de elevi diagnosticaţi cu noul virus gripal, au fost internate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi, spune directorul unităţii medicale, prof.dr.Carmen Dorobăţ.
Iaşi: Şcoală închisă din cauza gripei noi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au decis marţi suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi pentru o perioadă de şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Iaşi: Încă un liceu închis din cauza gripei A/H1N1 Autorităţile sanitare au dispus, miercuri, suspendare cursurilor de la Liceul Pedagogic din Iaşi şi, implicit, închiderea căminului instituţiei de învăţământ preuniversitar după ce au fost descoperite cazuri noi de infectare cu gripă A/H1N1.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.