Cele mai citite
 


Harghita: Sute de carduri de sănătate solicitate şi neridicate
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de carduri europene de sănătate, solicitate de cetăţeni, se află la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Harghita (CJAS), fără ca nimeni să le revendice.
Preşedintele CJAS Harghita, Rodica Biro, a declarat că, potrivit reglementărilor în vigoare, cardul european de sănătate se livrează la domiciliul solicitantului în termen de şapte zile de la depunerea cererii. În situaţia în care cetăţeanul nu este acasă, curierul depune cardurile la sediul CJAS. Din acest motiv, peste 200 de carduri au ajuns la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate iar solicitanţii nu au mai venit să le ridice.
Rodica Biro a făcut un apel către cei care au depus cerere de eliberare a cardului, să se prezinte la CJAS Harghita pentru a intra în posesia lui, deoarece unele documente sunt pe cale să expire.
''Cetăţenii trebuie să ştie că acest carduri au o valabilitate de şase luni şi interesul lor este să le folosească şi nu să le stocăm noi la sediul CJAS'', a spus Rodica Biro.
Ea a ţinut să precizeze că unii dintre cetăţeni solicită eliberarea cardului chiar dacă nu au programată nicio deplasare în străinătate neştiind că acesta expiră în şase luni de la eliberare.
Preşedintele CJAS Harghita a mai subliniat că cei care pleacă în străinătate şi nu au timp să aştepte eliberarea cardului, se poate elibera provizoriu, în regim de urgenţă, un certificat care să ateste calitatea de asigurat.
Începând din 2007, românii care călătoresc în statele Uniunii Europene beneficiază, în caz de necesitate, de îngrijiri medicale în aceleaşi condiţii ca şi cele oferite cetăţenilor ţării respective, prin intermediul Cardului European de Angajat.
Acesta se solicită de la Casa de Asigurări de Sănătate, la care sunt înscrişi, are o valabilitate de şase luni şi poate fi folosit numai în faţa autorităţilor sanitare din ţara de destinaţie sau de tranzit, pentru dovedirea calităţii de asigurat în România.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Harghita: Conform CJAS, 54.000 de persoane nu contribuie la fondul de sănătate şi nu există din punct de vedere economic Aproximativ 54.000 de persoane din Harghita nu contribuie la sistemul de asigurări de sănătate şi nu există din punct de vedere economic, a declarat, miercuri, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Economic Consultativ...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.