Cele mai citite
 


Mureş: Aparat frigorific pentru decedaţi, donat Spitalului Clinic Judeţean
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O societate prestatoare de servicii funerare din Târgu Mureş a donat Spitalului Clinic Judeţean Mureş un aparat frigorific pentru decedaţi, după ce a constatat că, din cauza lipsei acestui frigider, cadavrele se degradează înainte de predarea acestora familiei.
Întrucât Spitalul Clinic Judeţean Mureş nu are fonduri pentru o astfel de dotare, şi-a exprimat intenţia de a dona Consiliului Judeţean, un aparat frigorific pentru decedaţi, cu care să fie dotată Clinica Medicală IV a Spitalului, unde s-a constatat neajunsul.
Consilierii judeţeni sunt astfel invitaţi să voteze, la proxima şedinţă, dacă acceptă sau nu donaţia făcută Consiliului Judeţean Mureş.
'Valoarea acestei donaţii este de 18.860 lei. Întrucât, aparatul frigorific este necesar pentru realizarea unui serviciu de maximă importanţă pentru comunitate, propunem transferul acestuia fără plată către Spitalul Clinic Judeţean Mureş, respectiv Clinica Medicală IV', se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.
Directorul coordonator al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Silviu Morariu, susţine că nu existat nicio reclamaţie referitoare la modul cum au fost preluaţi pacienţii decedaţi, însă a precizat că frigiderul le-ar fi util.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Clinica de Neurchirurgie din Târgu Mureş a ajuns la peste 2.000 de intervenţii chirurgicale anual Clinica de Neurchirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a ajuns la peste 2.000 de intervenţii chirurgicale anual, de la 350 câte avea în 1993, deşi are un număr de paturi mai mic.
Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Judeţean Mureş, dotată cu o moară de os în urma organizării unui eveniment caritabil Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a fost dotată cu o moară de os, un aparat necesar efectuării transplantului de ţesut osos, în urma colectării a 6.400 de euro în cadrul unui concert caritabil organizat de Asociaţia Transilvană pentru Cultură.
Mureş: Spectacol caritabil de teatru pentru dotarea Clinicii de Ortopedie cu cearşafuri Serviciul de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş va organiza, la împlinirea a doi ani de activitate, o seară de teatru în care va avea loc o colectă de fonduri pentru achiziţionarea de cearşafuri şi pături pentru Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
Afecţiuni respiratorii, depistate în fază incipientă cu un aparat unic în ţară la Clinica de Medicina Muncii Târgu Mureş Clinica de Medicina Muncii a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Târgu Mureş reuşeşte să depisteze în fază incipientă o serie de afecţiuni respiratorii în urma investigaţiilor efectuate cu un Bodypletismograf, care foloseşte un amestec de monoxid de carbon şi metan, ceea ce îl face unic în ţară, a declarat...