Cele mai citite
 


Selecţie pentru burse destinate tinerilor seropozitivi
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA organizează o selecţie naţională pentru acordarea a 100 de burse de studiu destinate tinerilor seropozitivi din România.
Federaţia selectează 100 de tineri seropozitivi, care vor beneficia de o bursă de studii în valoare de 400 de lei pe lună, timp de 9 luni, pentru perioada 2009 - 2010, în cadrul proiectului 'Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România', cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Bursele sunt destinate tinerilor seropozitivi din România, care au nevoie de sprijin pentru continuarea studiilor, elevi dintr-un ciclu superior celui gimnazial sau studenţi.
Orice tânăr seropozitiv, elev într-un ciclu superior celui gimnazial (liceu, SAM, şcoală post-liceală) sau student poate aplica pentru bursă, indiferent de vârstă, rasă, etnie, sex, religie, grad de handicap, apartenenţă la o organizaţie, formă de învăţământ, etc.
Pentru a intra în procesul de selecţie pentru bursele de studii, tinerii seropozitivi interesaţi trebuie să completeze un formular de aplicaţie şi să furnizeze o serie de documente obligatorii, în funcţie de care se va face evaluarea fiecărui aplicant (pentru detalii legate de procedura de înscriere şi de documentele solicitate trebuie sunat la nr. 021.319.93.29, e-mail: unopa@unopa.ro, catalina.zaharia@unopa.ro).
Cele 100 de burse de studii vor fi acordate de o Comisie din care vor face parte reprezentanţi specialişti din cadrul UNOPA, ai finanţatorului şi de la organizaţii active în sectorul HIV/SIDA, în baza metodologiei de evaluare.
Criteriile sunt construite astfel încât studenţii seropozitivi care vor fi sprijiniţi să fie cei care au nevoie de sprijin financiar pentru a continua studiile şi, totodată, au desfăşurat activităţi de voluntariat în sprijinul comunităţii.
Termenul limită până la care se primesc documentele este 6 noiembrie, la ora 16,00.
Cheltuielile pentru obţinerea documentelor şi pentru transmiterea lor la sediul UNOPA intră în sarcina aplicantului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UNOPA oferă burse de studii pentru 100 de tineri seropozitivi Federaţia Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) selectează 100 de tineri seropozitivi care vor beneficia de o bursă de studii în valoare de 400 lei/lună timp de nouă luni pentru anul de studii 2010-2011, potrivit unui comunicat al organizaţiei transmis AGERPRES.
Sibiu:Romii, pacienţii cu altă orientare sexuală şi cei cu HIV/SIDA, cei mai discriminaţi în sistemul de sănătate (studiu) Romii sunt cei mai discriminaţi pacienţi în sistemul de sănătate românesc, urmaţi de bolnavii cu altă orientare sexuală şi bolnavii cu HIV/SIDA, conform unui studiu realizat cu fonduri europene, în perioada august - noiembrie, cu date obţinute de la 500 de studenţi medicinişti din Sibiu.
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Arad: Studenţii străni la Medicină, încântaţi de condiţiile de studiu de la UVVG Studenţi din ţări francofone vin, din ce în ce mai mult, să înveţe în România, alegând în special universităţile de medicină din ţară.
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...
Studiu: Jumătate dintre românce riscă o sarcină nedorită folosind metode contraceptive cu eficienţă limitată Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) a lansat joi campania 'Planifică Neprevăzutul!', care vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia de urgenţă.