Cele mai citite
 


Gripa nouă va costa Germania cel mult 40 de miliarde euro (studiu)
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Costul pandemiei de gripă H1N1 pentru economia germană, prima economie europeană, nu va depăşi 40 miliarde de euro, potrivit unui studiu publicat marţi - informează AFP.
Această cifră corespunde celui mai rău scenariu avut în vedere, potrivit căruia 50% din populaţie ar fi afectată de virus, conform studiului realizat de grupul Allianz şi institutul de cercetări economice german RWI.

Campania de vaccinare lansată în Germania ar urma să permită ca acest scenariu, care s-ar traduce printr-o scădere de 1,6% a Produsului Intern Brut (PIB), să rămână în faza de ipoteză.

Pentru economie, costul maladiei ar urma astfel să rămână sub cel al gripei aviare, care a afectat ţara în 2005 şi a costat de două ori mai mult, potrivit studiului.

'Întreprinderile suferă mai puţin de gripă în condiţiile economice actuale dificile decât într-o fază de expansiune', estimează preşedintele RWI, Christoph Schmidt.

Anumite sectoare ar urma să fie totuşi puternic afectate, în primul rând transporturile, sectorul hotelier şi cultura, potrivit studiului. Acesta subliniază de asemenea că aproximativ o întreprindere din două nu este pregătită pentru o pandemie.

Comisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou, a menţionat - într-un interviu publicat marţi în presa germană - posibilitatea ca 30% din populaţia Uniunii Europene să contracteze virusul, iar printre sectoarele susceptibile de a suferi din cauza pandemiei a semnalat turismul şi divertismentul.

Pentru moment, pandemia este departe de a atinge punctul maxim în Europa, situaţie datorată în parte climei blânde. În Germania, aproximativ 25.000 de cazuri au fost deja recenzate şi trei persoane au decedat din cauza urmărilor bolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iran: 22 persoane ucise de gripa H1N1 Douăzeci şi două de persoane suferind de gripa nouă H1N1 au decedat, a anunţat miercuri un responsabil al Ministerului Sănătăţii iranian, citat de Irna.
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.
Austria: Epidemia de gripă nouă se extinde rapid, un muncitor român între victime Numărul cazurilor de gripă H1N1 înregistrate în Austria a crescut cu 50 de procente în ultimele cinci zile, ajungând la 1.159, potrivit cifrelor anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii şi preluate de agenţia de presă APA.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Tinerii riscă mai mult să contracteze gripa nouă, dar vârstnicii - să moară din cauza ei /The Lancet/ Noi date provenind din Mexic, prima ţară afectată de pandemia gripei H1N1, confirmând că tinerii riscă mai mult să se îmbolnăvească de gripa nouă, dar persoanele vârstnice mor mai des din cauza ei, potrivit unui studiu publicat online joi de revista The Lancet, citat de AFP.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...