Cele mai citite
 


Iaşi: Şcoală închisă din cauza gripei noi
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au decis marţi suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi pentru o perioadă de şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă.
Centrul Naţional de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile a precizat că este vorba de 20 de copii, elevi ai acestei şcoli şi de un adult care lucra în departamentul administrativ. Un număr de 19 dintre cele 21 cazuri existente au fost confirmate marţi după-amiază.
Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat, pentru AGERPRES, că aceasta este măsura care se impune timp de o săptămână atunci când sunt depistaţi elevi bolnavi în mai multe clase.
Potrivit lui Cepoi, niciunul dintre cei depistaţi infectaţi nu a călătorit în zone afectate de noul virus gripal şi nu a fost plecat în afara ţării.
Luni, la Şcoala generală nr. 15 din Iaşi, au fost confirmate două cazuri de gripă AH1N1. După efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au mai depistat şi alţi copii care prezentau simptome respiratorii şi de la care au fost recoltate mai multe probe biologice.
Marţi după-amiază o parte dintre analize au confirmat existenţa virusului gripal AH1N1 în cazul a 19 persoane.
Toţi cei infectaţi cu virusul gripal sunt în curs de izolare şi primesc tratament de specialitate.
În conformitate cu protocolul Ministerului Sănătăţii, Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a decis suspendarea cursurilor până la data de 3 noiembrie, inclusiv, urmând ca după această dată situaţia să fie reevaluată.
De asemenea, tot la Iaşi, luni au fost depistate pozitiv două studente, din unităţi de învăţământ diferite şi care nu au călătorit în zone afectate.
În prezent, studentele se află internate la Spitalul de Boli Infecţioase, unde urmează tratament de specialitate. Starea lor de sănătate este bună.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Iaşi: Zeci de persoane internate la Infecţioase, din cauza virusului gripal A/H1N1 Alte 30 de persoane, apropiate celor 21 de elevi diagnosticaţi cu noul virus gripal, au fost internate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi, spune directorul unităţii medicale, prof.dr.Carmen Dorobăţ.