Cele mai citite
 


Gripa porcină face primele victime în Rusia
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa porcină a făcut trei victime marţi în Rusia. O femeie în vârstă de 53 de ani s-a stins din viaţă într-un spital din Moscova, iar alte două - într-o clinică din oraşul Cita, în Transbaikalia. Una dintre ele era însărcinată în luna a opta. Din păcate, medicii nu au putut salva copilului. Cadrele medicale din Rusia trag un semnal de alarmă şi îndeamnă populaţia să se prezinte de urgenţă la spital în cazul în care apar simptomele virusului A/H1N1 şi spun că cele trei femei ar fi putut fi salvate dacă s-ar fi prezentat din timp la medic, relatează publicaţia online Gazeta.ru
Iniţial s-a spus că în Rusia prima victimă a gripei porcine s-a înregistrat la 20 octombrie, însă, ulterior, informaţia nu s-a adeverit.

Conform situaţiei din data de 26 octombrie, un număr de 1349 de persoane s-au contaminat cu virusul A/H1N1 în Rusia, jumătate dintre care în interiorul ţării.

'În prezent, circa 180 de persoane au fost diagnosticate cu virusul gripei porcine la Moscova, o parte dintre ele fiind spitalizate, restul tratându-se ambulatoriu', a specificat Veronika Skvorţova, ministrul adjunct al sănătăţii şi dezvoltării sociale al Rusiei.

Peste 370 de clase din 158 de şcoli din capitala rusă se află în prezent în carantină din cauza incidenţei mari de îmbolnăviri cu gripă obişnuită, iar medicii speră că vacanţa de o săptămână care va începe lunea viitoare va stopa răspândirea gripei.

Medicul-sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, declară că măsuri de profilaxie au fost luate în două institiţii de învăţământ superior din Moscova, după ce patru studenţi de la trei facultăţi diferite au fost diagnosticaţi cu virusul A/H1N1. Este vorba de Institutul de Ştiinţe Tehnice Nikolai Bauman şi de Universitatea de Stomatologie.

Până în prezent, la Moscova s-au înregistrat 444 de cazuri de contaminare cu virusul A/H1N1, în 194 dintre acestea fiind vorba de copii minori.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL A/H1N1 Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni Cel puţin 107 persoane, între care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări, transmite EFE joi.
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
Maramureş: Virusul A/H1N1, confirmat la o femeie gravidă În urma determinărilor de laborator efectuate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti s-a confirmat diagnosticul de gripă A/H1N1 la o femeie gravidă în vârstă de 31 de ani din localitatea Petrova, judeţul Maramureş, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.
Botoşani: Măsuri de dezinfecţie la Spitalul Judeţean după decesul unui bărbat suspectat de gripă porcină Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a dispus un set de măsuri necesare dezinfecţiei saloanelor în care a fost internat un pacient asupra căruia plana suspiciunea contactării virusului gripei porcine, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul Ştefan Bercea.
Prahova: Noi suspiciuni de infectare cu virusul A/H1N1, la Sinaia Patru angajaţi ai Hotelului 'Sinaia' s-au prezentat, luni, la spitalul din localitate, cu suspiciuni de gripă nouă.