Cele mai citite
 


Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1
miercuri, 28 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a precizat că Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, existenţa virusului gripal A/ H1N1 la o cunoştinţă a uneia dintre cele două studente care au efectuat practica didactică la Şcoala 15 'Ştefan Bârsănescu'.
'Tânărul se află, în prezent, internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', alături de cele două studente diagnosticate cu virusul A/ H1N1', a spus Marius Voicescu.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a anunţat, tot marţi, că a dispus suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 din Iaşi, pentru o perioadă de 7 zile, după ce, în cursul acestei zile, în instituţia de învăţământ preuniversitar au fost depistate 21 de cazuri de gripă nouă. Este vorba despre 20 de copii, dintre care 11 elevi din clasa a V-a C, 6 elevi din clasa a V-a D, un elev din clasa a II-a şi femeia de serviciu. Cel mai probabil, elevii de la clasa a V-a C au contactat virusul gripal de la alţi doi colegi, care au fost diagnosticaţi încă din cursul zilei de luni.
De asemenea, alte două persoane, studente la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, aflate la Şcoala nr. 15 pentru practica pedagogică, au fost diagnosticate, luni, cu acelaşi virus gripal. Ele învaţă la facultăţi diferite şi susţin că nu au călătorit în zone afectate.
Acesta este cel mai grav caz de îmbolnăvire în masă cu noul virus gripal cu transmitere locală.
În urmă cu o săptămână, o elevă de la Grupul Şcolar 'Gheorghe Asachi' a fost diagnosticată cu virusul A/ H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Cursuri suspendate din cauza noii gripe Alte zece persoane, printre care doi elevi şi doi studenţi, au fost diagnosticate cu virusul gripal A/H1N1 de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 121 Alte trei persoane au fost diagnosticate luni cu virusul gripal A/H1N1, pe lângă cele confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti la sfârşitul acestei săptămâni, susţin autorităţile sanitare ieşene.
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...