Cele mai citite
 


Sexul neprotejat, alcoolul şi grăsimea - cei mai mari ucigaşi din lume (raport OMS)
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Combaterea eficientă a doar cinci factori de sănătate ar putea preveni milioane de decese premature în întreaga lume şi creşterea speranţei de viaţă cu aproape cinci ani, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de Reuters.
Potrivit unui raport al OMS, nutriţia defectuoasă a copiilor, sexul neprotejat, alcoolul, precaritatea sanitaţiei şi a igienei şi presiunea arteriala crescută sunt responsabile pentru un sfert din cele 60 de decese premature înregistrate anual în lume.

În timp ce nutriţia sărăcăcioasă este un risc de sănătate important pentru cei din ţările sărace, obezitatea reprezintă un risc şi mai mare în ţările bogate - conducând la o situaţie în care greutatea corporală peste cea normală cauzează mai multe morţi decât cea sub nivelul recomandat.

Raportul a mai avertizat că în pofida faptului că unii dintre factorii de risc majori, precum fumatul, obezitatea şi supraponderalitatea, sunt asociaţi cu ţările dezvoltate, peste trei sferturi dintre bolile provocate de acestea sunt înregistrate în ţările sărace.

Potrivit OMS, cel mai mare risc îl reprezintă presiunea arterială crescută (13% dintre decese pe plan global) urmată de folosirea tutunului (9%), nivelul crescut de glucoză în sânge (6%), inactivitatea fizică (6%) şi obezitatea (5%).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
OMS face apel la mai multe eforturi în materie de siguranţă rutieră la nivel mondial Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, într-un raport, în legătură cu eforturile insuficiente ale statelor în materie de siguranţă rutieră, având în vedere că doar 28 de ţări (7% din populaţia lumii) dispun de o legislaţie adecvată în lupta împotriva unui fenomen care face peste un milion...
Filmele încurajează milioane de tineri din toată lumea să fumeze (raport OMS) Filmele cu scene în care personajele fumează au încurajat milioane de tineri să fumeze, se arată într-un raport publicat luni dimineaţă la Geneva de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care adresează un apel autorităţilor să semnaleze clar aceste producţii.
Peste 100.000 de morţi pe an în Europa din cauza locuinţelor neadecvate Peste 100.000 de persoane mor într-un an în Europa din cauza locuinţelor lor necorespunzătoare, arată un raport difuzat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.
OMS: Apel lansat Chinei pentru adoptarea unei legi antitutun în faţa creşterii numărului de decese Peste un milion de persoane mor în fiecare an în China din cauza bolilor legate de consumul de tutun, iar dacă va continua această tendinţă numărul deceselor se va tripla în 2050; este motivul pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat luni un apel Beijingului pentru a adopta o lege...
OMS: Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă, a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în ajunul Zilei internaţionale de luptă împotriva cancerului, informează AFP.