Cele mai citite
 


Constanţa: Toxiinfecţie alimentară confirmată în 68 de cazuri, la două grădiniţe din Medgidia
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Analizele de laborator au confirmat toxinfecţia alimentară a 54 de copii şi 14 adulţi de la două grădiniţe din Medgidia, au informat reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa.
'Este în curs investigaţia epidemiologică şi de laborator pentru unităţile de producţie şi distribuţie a alimentelor consumate în zilele care au precedat apariţia focarului', se menţionează într-un comunicat al DJSP dat publicităţii, marţi.

DJPS precizează că în urma analizării rezultatelor de laborator privind 'sensibilitatea la antibiotice a tulpinei de Shigella Sonne S' s-a stabilit schema de tratament. Ea a fost comunicată medicilor de familie din Medgidia, care au cazurile sub supraveghere.

Personalul grădiniţelor cu coproculturi pozitive efectuează tratament de sterilizare, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, toţi adulţii fiind în prezent spitalizaţi.

Cele două grădiniţe din Medgidia, unde a fost descoperit focarul de toxiinfecţie alimentară, vor fi redeschise atunci când trei serii de investigaţii bacteriologice vor ieşi negative.

'La redeschiderea unităţilor, personalul DJSP Constanţa va reinstrui personalul privind măsurile de igienă individuală şi colectivă, iar pentru copii se vor efectua acţiuni de promovare a sănătăţii pe aceeaşi temă', comunică DJSP.

În urmă cu două săptămâni, mai mulţi copii de la două grădiniţe cu orar prelungit din Medgidia au început să se simtă rău după ce au mâncat în cadrul unităţilor de învăţământ, numărul acestora, cât şi al educatoarelor şi personalului auxiliar, crescând ulterior. După două zile de la incident, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa erau internaţi 12 copii şi un adult.

Activitatea celor două grădiniţe, unde sunt înscrişi circa 300 de copii, a fost sistată pe perioada efectuării investigaţiei epidemiologice, pentru a se limita extinderea focarelor de toxiinfecţie alimentară la ceilalţi copii din colectivitate.

La aceste unităţi de învăţământ lucrează trei bucătari, 11 îngrijitori şi 22 de cadre didactice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Doi din 29 de copii suspectaţi de toxiinfecţie alimentară în tabără la Neptun au rămas spitalizaţi Doi copii au rămas luni internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din totalul de 29 de elevi transportaţi cu ambulanţele din tabără de la Neptun la spital, după ce au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară.
Argeş: Cazurile de toxiinfecţie alimentară de la o grădiniţă din Piteşti, provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătărie Cele cinci cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate pe 11 octombrie la o grădiniţă din municipiul Piteşti au fost provocate de nerespectarea regulilor de igienă în bucătăria în care se pregătea hrana, a anunţat miercuri prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
Constanţa: 14 copii de la Sanatoriul Techirghiol, suspectaţi de toxiinfecţie alimentară Un număr de 14 copii de la Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol au început să se simtă rău, sâmbătă dimineaţă, şi se presupune că ar fi vorba despre o toxiinfecţie alimentară.
Constanţa: Primăria Peştera, amendată după ce sătenii au făcut toxiinfecţie alimentară Primăria Peştera a fost sancţionată contravenţional de autorităţile judeţene constănţene pentru că au fost servite alimente infectate cu diferite bacterii la o agapă organizată de administraţia comunală, pe 15 august, de hramul bisericii din satul Ivrinezu,