Cele mai citite
 


Iran: 22 persoane ucise de gripa H1N1
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Douăzeci şi două de persoane suferind de gripa nouă H1N1 au decedat, a anunţat miercuri un responsabil al Ministerului Sănătăţii iranian, citat de Irna.
Sursa a indicat că, până în prezent, 1.638 persoane au fost infectate cu acest virus.

Între 3.000-4.000 de persoane vor contracta săptămânal, în viitor, noua gripă.

Autorităţile au luat măsuri vizând oprirea extinderii virusului. Trei şcoli au fost închise la Teheran şi 12 în provincia Sistan-Baluchistan /sud-est/, au anunţat mass-media locale, notează AFP.

În cursul verii, pentru a preveni extinderea virusului, autorităţile le-au interzis iranienilor să efectueze pelerinajul la Mecca de Ramadan, luna postului musulman care a început la 22 august. De asemenea, au fost adoptate măsuri vizând diminuarea numărului de credincioşi care vor efectua acest an hagialâcul /Marele pelerinaj/, care va începe la 19 noiembrie.

Nu au voie să meargă în pelerinaj iranienii de peste 65 ani, copiii sub 12 ani, precum şi cei ce suferă de boli pulmonare şi femeile însărcinate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Gripa nouă va costa Germania cel mult 40 de miliarde euro (studiu) Costul pandemiei de gripă H1N1 pentru economia germană, prima economie europeană, nu va depăşi 40 miliarde de euro, potrivit unui studiu publicat marţi - informează AFP.
Austria: Epidemia de gripă nouă se extinde rapid, un muncitor român între victime Numărul cazurilor de gripă H1N1 înregistrate în Austria a crescut cu 50 de procente în ultimele cinci zile, ajungând la 1.159, potrivit cifrelor anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii şi preluate de agenţia de presă APA.
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.
Irak: Gripa nouă a ucis 14 persoane începând din luna mai (Ministerul Sănătăţii) Paisprezece persoane şi-au pierdut viaţa în Irak din cauza gripei noi cu începere din luna mai, a declarat joi pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sabah Abdallah.
Ucraina: 67 de morţi de gripă, Biserica Ortodoxă se roagă pentru bolnavi Şaizeci şi şapte de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce Biserica Ortodoxă ucraineană a început oficierea unor slujbe speciale pentru sănătatea naţiunii.