Cele mai citite
 


Program naţional de screening complementar programului de vaccinare anti-HPV
luni, 19 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Producătorii vaccinului anti-HPV vor participa alături de Ministerul Sănătăţii(MS) la derularea eficientă a programului de vaccinare împotriva cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)

Companiile şi-au manifestat susţinerea şi pentru derularea unui program complementar, de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii companiilor producătoare ale vaccinului anti-HPV. Din partea companiei GlaxoSmithKline au fost prezenţi David Lechleiter şi Ciprian Marcu, Merck Sharp &Dhome fiind reprezentată de Agata Jakoncic şi Sorin Popescu.
În cadrul întâlnirii s-a stabilit începerea unui parteneriat principial care să unească eforturile în direcţia derulării într-un mod responsabil, corect şi eficient a unei viitoare campanii de vaccinare împotriva infecţiei cu HPV. În plus, s-a hotărât constituirea unor grupuri de specialişti care să pună la punct un plan concret de implementare.
"Am primit cu deosebită satisfacţie disponibilitatea şi deschiderea producătorilor de a participa la implementarea eficientă a programului. Sunt convins că eforturile conjugate vor conduce la realizarea a ceea ce trebuia să fie de la bun început un lucru responsabil şi bine făcut, în spiritul respectului faţă de părinţi şi contribuabili", a declarat ministrul Bazac.
De asemenea, în această primă întâlnire au fost stabilite următoarele direcţii de acţiune: realizarea de către MS cu sprijinul companiilor producătoare a unor campanii de informare şi educare a populaţiei şi a personalului medical implicat în imunizări.
Societatea civilă va fi invitată să ia parte activ la promovarea acestor campanii, reluarea vaccinării după evaluarea impactului campaniilor de informare şi educare la categoriile de vârstă adecvate contextului socio-medical din România, fundamentarea ştiinţifică a programului de vaccinare prin realizarea unor studii privind prevalenţa infecţiilor cu serotipurile 16 şi 18, renegocierea contractelor, respectând resursele financiare şi rezultatul campaniilor de promovare şi educare, achitarea de către MS a dozelor deja folosite şi a necesarului pentru cele două rapeluri ce trebuie continuate la fetiţele vaccinate.
MS şi-a reiterat intenţia, susţinută de reprezentanţii celor două companii, de a demara un program naţional de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, complementar programului de vaccinare. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ion Bazac: Programul de vaccinare anti-HPV va fi oprit Ministrul Sănătăţii, dr. Ion Bazac, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea anti-HPV va fi oprită şi va fi lansat un program de screening la nivel naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin. (Sursa: Agerpres)
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.
Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor salută intenţia MS privind posibilitatea implementării unui program de vaccinare anti-HPV Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) salută şi sprijină intenţia Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte posibilitatea implementării unui program de vaccinare anti-HPV, la cerere, în anul 2013.
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Medicii de familie susţin programul de vaccinare anti-HPV Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) susţine, într-o scrisoare adresată ministrului Sănătăţii, programul de vaccinare anti-HPV pentru prevenirea leziunilor pre-canceroase şi a cancerului de col uterin.
Comunicat de presă - MSD GARDASIL (SILGARD), vaccinul anti-HPV al Merck, a fost pus la dispoziţia ţărilor în curs de dezvoltare, ca urmare a unei licitaţii internaţionale