Cele mai citite
 


Sânge pentru bolnavii din sectorul 1 de la tinerii social-democraţi
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tinerii social-democraţi au participat la Centrul de Hematologie Dr. Felix la o acţiune de donare de sânge pentru bolnavii din sectorul 1, în încercarea de a-i ajuta pe cei care au nevoie de transfuzii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele PSD sector 1, Dan Tudorache.
În încercarea de a ajuta mai mulţi bolnavi prin donarea de sânge, Dan Tudorache a fost însoţit marţi de peste 75 de tineri studenţi, precum şi de Cristina Mara, preşedintele TSD - Sector 1, care au ales să doneze sânge în sprijinul Centrului de Hematologie şi al tuturor bolnavilor din sectorul 1.

Fiecare donator a trebuit să îndeplinească mai multe condiţii, între care să aibă vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, să fie perfect sănătoşi, să fie odihniţi şi să nu fi consumat băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea recoltării.

Trusele folosite pentru recoltarea de sânge au fost de unică folosinţă, iar înainte de recoltare toate persoanele au fost consultate de un medic pentru a stabili dacă îndeplinesc condiţiile de donare. Un medic şi o asistentă au asistat fiecare donator pentru a nu apărea complicaţii.

'Echipa PSD a sectorului 1 a dorit să doneze sânge pentru toţi cei care au nevoie, deoarece, din cantitatea de sânge donată o singură dată, se pot extrage elementele care pot salva vieţile a trei pacienţi. În fiecare secundă, apare nevoia de sânge. Este vorba atât despre oameni accidentaţi, despre oameni în sălile de operaţii, cât şi despre oameni care suferă de afecţiuni grave la care singura şansă este transfuzia de sânge. Aşadar, gândindu-ne la aceşti oameni, am simţit nevoia să salvăm vieţi. Împreună cu studenţii TSD-işti am ales astăzi să-i ajutăm şi noi pe toţi cei care au nevoie de sânge din sectorul 1', a declarat Dan Tudorache.

Echipa de tineret a Partidului Social Democrat a fost însoţită în acest demers şi de unii consilierii locali ai PSD.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru donare de sânge Centrul Medical Medsana şi Asociaţia BGS pentru Situaţii de Dezastre şi Calamităţi invită, sâmbătă, 16 iunie, în intervalul orar 7,30 -14,00 la sediul BGS din strada Cuza Vodă, nr. 67, sector 4, pe cei care doresc să se alăture şi în acest an celor care întind o mână de ajutor şi donează sânge, se arată...
Acţiune de donare de sânge, la Primăria Sectorului 4 Primăria Sectorului 4 organizează marţi, începând cu ora 9,00, acţiunea 'Donează sânge, donează viaţă!', cu sprijinul Institutului Naţional de Hematologie şi al voluntarilor de la Crucea Roşie - Filiala Sector 4.
Campanie de donare de sânge, iniţiată de UNSR, UPB şi INH Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza, de luni până vineri, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, în cadrul campaniei naţionale 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem...
Campanie de donare de sânge iniţiată de UNSR, UPB şi INH Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Universitatea Politehnica Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie vor organiza în perioada 24-28 februarie, în holul Rectoratului UPB, o sesiune de recoltare sangvină, din campania naţională 'Sângele înseamnă viaţă! Donează sânge şi/sau celule stem...
Campanie de donare de sânge organizată de DGASMB şi Asociaţia REACT Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Asociaţia REACT organizează, pe 6 octombrie, o campanie de donare de sânge, în strada Academiei nr. 3-5.
Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti demarează o nouă campanie pentru donare de sânge Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează campania "Donează Sânge! Fii Erou!", se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.