Cele mai citite
 


Încă un caz de gripă nouă la o şcoală din Capitală
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat la un cadru didactic de la Şcoala 147 din sectorul 5 al Capitalei, iar autorităţile au decis suspendarea, începând de miercuri, a cursurilor clasei la care învăţătoarea preda, pentru o perioadă de 7 zile, a informat Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Cazul a fost confirmat în cursul zilei de marţi, persoana, în vârstă de 31 de ani, prezentând o formă severă de îmbolnăvire şi aflându-se sub tratament şi monitorizare permanentă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'prof. dr. Matei Balş'.

Potrivit comunicatului de presă, miercuri dimineaţa, o echipă a DSP Bucureşti s-a deplasat la unitatea şcolară pentru efectuarea triajului epidemiologic.

Până în prezent, alte 4 persoane - 2 copii şi 2 profesori - au fost depistate cu simptome respiratorii. Ei au fost îndrumaţi spre Institutul Naţional 'Matei Balş' pentru consult de specialitate.

Inspectorul general Cristian Alexandrescu a precizat, la rândul său, că toţi elevii clasei respective se află acasă, sunt monitorizaţi şi li se fac analize.

De altfel, sunt examinaţi toţi profesorii şi elevii din şcoală, iar sala de clasă a fost dezinfectată. 'Învăţătoarea este internată de vineri. În cazul în care vreun elev prezintă un simptom de gripă este dus direct la spital şi internat', a precizat Alexandrescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Virusul A/H1N1, confirmat în două cazuri din sectorul 4 Analizele au confirmat joi prezenţa virusului gripei noi la doi elevi de la Liceul 'Traian Vuia' de pe şos. Vitan - Bârzeşti nr. 11 şi de la Şcoala nr. 113 din strada Parincea nr. 4, ambele din sectorul 4.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Vâlcea: Primul caz de gripă nouă în judeţ Primul caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 a fost confirmat în judeţul Vâlcea, potrivit declaraţiilor dr.Ioan Mihail, director adj. la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea.
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.