Cele mai citite
 


Iaşi: Zeci de persoane internate la Infecţioase, din cauza virusului gripal A/H1N1
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Alte 30 de persoane, apropiate celor 21 de elevi diagnosticaţi cu noul virus gripal, au fost internate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi, spune directorul unităţii medicale, prof.dr.Carmen Dorobăţ.

Potrivit sursei citate, persoanele internate miercuri sunt contacţii copiilor de la şcoala Ştefan Bârsănescu care au fost diagnosticaţi marţi cu noul virus gripal AH1N1.
Prof.dr Carmen Dorobăţ a afirmat că a decis să spitalizeze aceste persoane deşi nu a primit încă rezultatelor probelor biologice.
''Începând de ieri la spital au venit foarte mulţi dintre contacţii celor confirmaţi cu gripa AH1N1. Sunt contacţi de gradul zero. Pe unii dintre aceştia am decis să-i internăm şi să-i ţinem izolaţi pentru că au simptomatologia specifică acestei tulpini de virus gripal. Şi în aceste cazuri s-a început tratamentul'', a declarat prof.dr. Dorobăţ.
Medicul ieşean nu a exclus posibilitatea ca numărul persoanelor afectate de virusul AH1N1 să fie în creştere şi, implicit, internate în spital.
Întrucât elevii internaţi luni şi marţi la Spitalul de Boli Infecţioase provin din mai multe clase, iar femeia de serviciu şi două studente aflate în practică pedagogică au fost diagnosticaţi cu virusul gripal AH1N1, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a dispus suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de o săptămână.
De asemenea, epidemiologii caută contacţii celor două studente de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, diagnosticate cu aceeaşi formă de virus gripal după ce şi-au desfăşurat practica pedagogică la şcoala sus menţionată. Pentru aceasta, locatarilor unui cămin studenţesc cât şi colegilor de grupă, li s-au prelevat probe biologice.
În urmă cu o săptămână, o elevă de la Grupul Şcolar 'Gheorghe Asachi' a fost diagnosticată cu virusul A/ H1N1.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Încă trei elevi şi două studente au noul virus gripal Trei elevi de clasa a cincea şi două studente din Iaşi au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, diagnosticaţi cu noul virus gripal AH1N1.
Iaşi: Externarea unora dintre copiii diagnosticaţi cu noul virus gripal Părinţii mai multor elevi de la şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', după ce au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, au cerut conducerii spitalului să-şi externeze copiii, pentru ca aceştia să fie trataţi la domiciliu.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Şcoală închisă din cauza gripei noi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au decis marţi suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi pentru o perioadă de şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă.
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.