Cele mai citite
 


Bihor: Soţul femeii cu gripă nouă, internat la Cluj
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Soţul femeii cu diagnostic de gripă nouă a fost transferat miercuri la Spitalul de boli infecţioase din Cluj Napoca, pentru a fi tratat specific, deoarece, se pare, ar fi luat virusul de la soţia sa cu care a fost în excursie în Egipt.

Purtătorul de cuvânt al Clinicii de boli infecţioase din Oradea, dr. Iulian Zaporojan, a declarat, pentru AGERPRES, că nu are o informare scrisă, decât verbală, privind rezultatul probelor prelevate de la bărbat, care au fost confirmate ca pozitive, infectare cu virusul AH1N1, de Institutul Cantacuzino şi că este izolat şi urmează tratamentul antiviral.
Dintre celelalte 12, spune medicul - iniţial era vorba de 20 de persoane contactate, cu care au interferat soţia şi soţul de când s-au întors în ţară, izolate la domiciliu şi ţinute sub observaţie - trei au fost internate miercuri în spitalul orădean pentru diagnosticare şi preventiv prezentând forme uşoare de îmbolnăvire. Medicul a precizat că li s-au prelevat probe pentru analizele de laborator care vor fi trimise la Bucureşti.
Femeia în vârstă de 22 de ani, fără copii, a fost în excursie în Egipt de unde s-a întors, pe 20 octombrie, cu avionul, via Budapesta. Pe aeroportul din Budapesta a staţionat câteva ore, când a constatat că are simptome care ar semăna cu cele date de virus: febră, dureri musculare.
Fiind avizată, de profesie asistentă medicală, tânăra s-a prezentat, a doua zi, la Secţia de Boli Infecţioase din Oradea, i s-au luat probe de sânge pentru examene de laborator, iar pe 22 octombrie s-a confirmat infectarea cu virusul A/H1N1 de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Pe 23 octombrie, la cererea pacientei, aceasta a fost transferată la Cluj Napoca, la Spitalul clinic de boli infecţioase, unde a fost transportată cu o ambulanţă în condiţii de strictă securitate. Starea actuală a femeii este bună, prognosticul fiind favorabil.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primul caz de gripă nouă Un prim caz de gripă nouă a apărut în judeţul Bihor, la o tânără de 22 de ani care a călătorit recent în Egipt.
Cluj: Spitalele au intrat în carantină Toate spitalele din judeţul Cluj au intrat, de marţi, în carantină, iar această situaţie implică limitarea vizitelor la bolnavi, precum şi a numărului membrilor de familie care vor avea acces în unitatea sanitară, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general al Autorităţii de Sănătate Publică...
În ultimile 24 de ore, 68 de cazuri de gripă nouă Alte 68 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 s-au confirmat în ultimele 24 de ore, numărul total, până în acest moment, fiind de 1.465.
Bihor: Asistenţa medicală de urgenţă, sub o singură comandă în Oradea Asistenţa medicală de urgenţă în Oradea va funcţiona unitar, sub o singură comandă, prin comasarea celor două mari structuri din municipiu care funcţionează la Spitalul Municipal şi la Spitalul Judeţean, a anunţat marţi primarul Ilie Bolojan.
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.