Cele mai citite
 


Vaslui: Creşte numărul virozelor şi al pneumoniilor
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 1.000 de vasluieni au fost diagnosticaţi în ultimele două săptămâni cu diverse afecţiuni ale căilor respiratorii, în cazul a 140 de persoane fiind necesară spitalizarea.
22 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, cei mai mulţi dintre pacienţi fiind copii, care prezintă un risc crescut de îmbolnăvire, din cauza imunităţii scăzute.
'Cifrele se menţin destul de ridicate la nivelul judeţului Vaslui, o cauză fiind şi aceea că oamenii nu se prezintă la medic încă de la primele simptome de boală, iar afecţiunile se agravează', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Potrivit aceleaşi surse, la nivelul judeţului Vaslui nu a fost înregistrat nici un caz de gripă. Imunizarea populaţiei împotriva gripei nu a demarat la nivelul judeţului, deoarece procedura de achiziţie a vaccinului antigripal este greoaie, dozele de vaccin urmând să ajungă în cabinetele medicilor de familie cel mai devreme la mijlocul lunii noiembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Vaslui: Număr mare de viroze şi pneumonii, în ciuda temperaturilor ridicate Un număr de 411 de vasluieni au fost luaţi în evidenţele medicilor cu diverse afecţiuni respiratorii de la începutul anului 2014.
Vaslui: Sute de persoane cu viroze şi pneumonie au ajuns la medic Peste 400 de persoane din judeţul Vaslui, dintre care jumătate copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii.
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
Harghita: Uşoară creştere a numărului de viroze; se aşteaptă sosirea vaccinului antigripal Numărul virozelor respiratorii este în creştere în Harghita, pe fondul răcirii vremii, autorităţile sanitare aşteptând sosirea în judeţ a dozelor de vaccin antigripal solicitate.
Gorj: Numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână, în scădere Aproximativ 1.500 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în scădere cu circa 200 de cazuri comparativ cu perioada anterioară de raportare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică...