Cele mai citite
 


Tratamente în străinătate plătite de statul român
marţi, 20 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Peste 900.000 de lei a plătit Casa de Asigurări de Sănătate din Arad, în anul 2008, pentru servicii medicale în state din Uniune Europeană, de care au beneficiat cetăţeni din judeţul Arad. (Sursa: Agerpres)

După cum susţine dr. Gheorghe Domşa, directorul CAS Arad, instituţia pe care o conduce a plătit, în 2008, suma de 894.465 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale de care au beneficiat arădenii în statele europene, pe baza cardului european de asigurat.

Potrivit sursei citate, CAS a onorat 111 din totalul celor 120 de cereri primite pentru decontarea unor servicii medicale de care au beneficiat respectivele persoane în străinătate, servicii solicitate pe baza formularelor europene E 106, E 112 şi E 120, respectiv pentru serviciile de urgenţă care au fost asigurate celor ce au suferit accidente.
De asemenea, s-a mai achitat suma de 42.535 lei pentru servicii medicale solicitate de arădeni, fără a fi urgenţe. Aceştia s-au tratat în străinătate fără a avea aprobarea CAS, serviciile medicale de care au beneficiat fiind plătite în baza Regulamentului Comunităţii Europene de aplicare a liberei circulaţii a serviciilor, regulament ce stipulează faptul că cetăţenii europeni au dreptul să beneficieze, în anumite condiţii, de servicii medicale în orice ţară din Comunitatea Europeană, CAS Arad având obligaţia de a plăti aceste servicii la nivelul celui mai mare tarif al unui spital din România.
'Pentru aceste servicii medicale de care arădenii au beneficiat în străinătate, s-a plătit în total, suma de 937.000 de lei, majoritatea acestor bani fiind achitaţi către unităţi medicale din Ungaria', a mai adăugat directorul CAS Arad. AGERPRES /(Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Servicii medicale acordate românilor în străinătate, nedecontate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea are de încasat peste 6.000 de lei pentru serviciile de care au beneficiat în acest an patru persoane străine în unităţile medicale din judeţ.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Arad: Cabinetul pentru urgenţe stomatologice din cadrul SCJU, inaugurat oficial În cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost inaugurat vineri, oficial, noul Cabinet de medicină dentară de urgenţă, astfel că arădenii care se vor confrunta cu asemenea probleme, se vor putea prezenta aici, la orice oră din zi sau din noapte, în weekend şi de sărbători.
Arad: Secţia de Oftalmologie a SCJU a fost dotată cu aparatură performantă de 100.000 de euro, pentru operaţiile de cataractă Secţia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotată recent cu aparatură performantă în valoare de 100.000 de euro, astfel că se pot efectua operaţii de cataractă, în mod gratuit, a anunţat, miercuri, dr. Roxana Trînc, medic primar oftalmolog, şeful acestei secţii...