Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Numărul virozelor şi pneumoniilor, în creştere
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor respiratorii a crescut în ultimele două săptămâni, la nivelul judeţului Caraş-Severin, o pondere mai accentuată înregistrându-se în rândul populaţiei active.
Cu toate acestea, numărul internărilor în unităţile spitaliceşti este, deocamdată, constant. Cele mai multe cazuri de viroze respiratorii s-au înregistrat, în această perioadă, la populaţia cu vârstă cuprinsă între 15 şi 29 de ani.
O altă categorie de vârstă la care a crescut numărul virozelor respiratorii în ultimul timp este cea a persoanelor de peste 65 de ani, predispuse la această formă de boală.
Şi în cazul pneumoniilor, în ultimele două săptămâni, în Caraş-Severin, s-a dublat numărul persoanelor afectate de această boală. Totodată, numărul internărilor cauzate de această boală a crescut de la 33 la 57 de cazuri.
După cum a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Miţa Vermeşan, din partea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, cu toate că la data de 15 octombrie ar fi trebuit sa înceapă vaccinarea antigripală, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin nu a primit încă dozele necesare.
Specialiştii cărăşeni consideră că una dintre principalele cauze ale creşterii numărului de cazuri de viroză respiratorie este şi fluctuaţia de temperatură înregistrată în ultima perioadă.
Din fericire, la nivelul judeţului nu s-a înregistrat niciun caz de gripă nouă, deci nicio persoană nu a fost înregistrată cu virusul AH1N1, a mai spus Miţa Vermeşan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.
Caraş-Severin: SJU Reşiţa a limitat programul de vizite din cauza virozelor şi infecţiilor respiratorii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a decis limitarea vizitelor, la această unitate spitalicească, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, ca urmare a creşterii numărului virozelor şi infecţiilor respiratorii din ultima săptămână.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...
Caraş-Severin: Niciun caz de gripă nouă în judeţ La nivelul judeţului Caraş-Severin nu s-a înregistrat niciun caz de gripă nouă, ceea ce înseamnă că nicio persoană nu a fost înregistrată cu virusul AH1N1, a declarat luni, pentru AGERPRES, Dragoş Luca, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Caraş-Severin: Jumătate din necesarul de vaccin antigripal, asigurat la iarnă Mai puţin de jumătate din necesarul de vaccin antigripal va fi asigurat în sezonul rece de Direcţia de Sănătate Publică în judeţul Caraş-Severin.
Caraş-Severin: Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine are autorizaţie de funcţionare, dar nu are medic de laborator Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin deţine autorizaţie de funcţionare, însă nu are un medic cu specialitate de laborator, cu toate că postul a fost scos de mai multe ori în ultimii doi ani la concurs.