Cele mai citite
 


UPDATE: Adrian Streinu-Cercel: Cei care prezintă viroze să se izoleze imediat la domiciliu
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului 'Matei Balş' din Capitală, a făcut un apel, miercuri, la populaţie, ca, în cazul în care prezintă simptome de viroză, să se izoleze imediat la domiciliu.
'Persoanele care prezintă febră (37,5 - 38 grade Celsius, la început), stare generală alterată şi secreţii nazale trebuie să se izoleze la domiciliu şi să ia legătura cu medicul de familie', a afirmat, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
Potrivit acestuia, persoanele care au viroze trebuie să se izoleze la domiciliu, apoi să ia legătura cu medicul de familie, care va stabili, împreună cu pacientul, ce anume se impune.
Apelul secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii are drept scop limitarea circulaţiei noului virus gripal A/H1N1, în contextul în care, în prezent, în ţara noastră există două focare de gripă?la Iaşi şi la Bucureşti şi, potrivit specialiştilor, au apărut şi forme severe de gripă nouă.
La Bucureşti (caz autohton) şi la Cluj (caz de import, cu boli asociate) cele două persoane sunt spitalizate la Terapie intensivă, având forme severe de infecţie cu virusul A/H1N1, care, după cum a explicat Adrian Streinu-Cercel, presupune administrarea de oxigen şi ventilaţie mecanică, având în vedere că aerul care pătrunde în plămâni este insuficient şi organismul se sufocă.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a atras atenţia că, într-un procent însemnat dintre cazuri, virusul A/H1N1 este asociat cu forme subclinice, adică omul duce gripa pe picioare, dar tocmai aceste persoane sunt periculoase pentru cei din jur, întrucât transmit virusul.
Campania de vaccinare împotriva gripei noi va începe, în România, la 1 decembrie, urmând ca elevii să fie vaccinaţi începând cu data de 4 ianuarie.
În cadrul acestei campanii, Ministerul Sănătăţii are în plan vaccinarea a trei milioane de copii instituţionalizaţi, iar preşcolarii, elevii şi studenţii vor fi vaccinaţi gratuit.
'Ne aşteptăm să apară mai multe cazuri de gripă nouă odată cu sezonul rece. Problemele (care există în prezent - n.r.) au coincis cu începerea noului an şcolar. Ne concentrăm acum pe focare locale, pentru că noile cazuri nu mai au legătură cu vizitele în străinătate, ci se transmit la nivel local'', a precizat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
În prezent, în ţara noastră sunt confirmate 441 de cazuri de gripă cu virusul A/H1N1.
Secretarul de stat în MS a susţinut că maxim 30% din populaţia activă a României ar putea fi afectată de gripă nouă, iar rata de mortalitate ar putea ajunge la 2,5%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adrian Streinu-Cercel: Cei care prezintă viroze să se izoleze imediat la domiciliu Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului 'Matei Balş' din Capitală, a făcut un apel, miercuri, la populaţie, ca, în cazul în care prezintă simptome de viroză, să se izoleze imediat la domiciliu.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Cluj: Spitalele au intrat în carantină Toate spitalele din judeţul Cluj au intrat, de marţi, în carantină, iar această situaţie implică limitarea vizitelor la bolnavi, precum şi a numărului membrilor de familie care vor avea acces în unitatea sanitară, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general al Autorităţii de Sănătate Publică...
MS va achiziţiona un milion de doze vacccin pandemic Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează să achiziţioneze, în regim de urgenţă, un milion de doze de vaccin pandemic pentru intervenţia în cele două focare - Bucureşti şi Iaşi.