Cele mai citite
 


Suceava: Creşte numărul copiilor afectaţi de viroze şi pneumonii
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonii este în creştere îngrijorătoare, în special la copiii, în judeţul Suceava.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, miercuri, că raportările medicilor şi ale punctelor santinelă din judeţ, ce monitorizează bolile sezonului rece, arată o creştere a infecţiilor căilor respiratorii superioare şi a pneumopatiilor acute în săptămâna trecută, cu peste 100 de cazuri mai mult la fiecare categorie, cele mai multe îmbolnăviri, peste jumătate din cazuri, înregistrate în Suceava, Fălticeni şi zonele limitrofe.
Potrivit lui Abiţei, cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani, dintre cele 2.446 cazuri de infecţii respiratorii raportate în judeţ către serviciul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile din cadrul DSP, 1.392 fiind copii. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la pneumonii şi bronhopneumonii, dintre cele 645 cazuri diagnosticate, 263 fiind la copii de 1 - 14 ani.
Abiţei a precizat că, în ciuda situaţiei din teritoriu, Ministerul Sănătăţii nu mai asigură vaccinarea antigripală gratuită decât la persoanele de 65 de ani şi peste această vârstă, alocând fonduri mult mai mici pentru imunizare.
Totodată, printr-un ordin al MS s-a dispus achiziţionarea dozelor de vaccin antigripal prin direcţiile de sănătate publică, astfel încât demararea campaniei de vaccinare pentru gripa de sezon, stabilită la 15 octombrie, a fost întârziată, în aşteptarea finalizării procedurilor de licitaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Nu mai sunt bani pentru vaccinarea antigripală Ministerul Sănătăţii (MS) a alocat bani pentru o cincime din necesarul de doze de vaccin antigripal şi antihepatitic B pediatric, a declarat adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, care a arătat, marţi, într-o conferinţă de presă, că banii ajunşi în teritoriu pentru...
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Suceava: Aproximativ 2.000 doze vaccin antigripal, repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 1.990 doze de vaccin împotriva gripei de sezon, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Galaţi: Primul caz de gripă din actualul sezon rece Primul caz de gripă din acest sezon rece, din judeţul Galaţi, a fost confirmat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti, a declarat marţi presei directorul DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Gorj: Aproximativ 1.300 de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţ Aproximativ 1.300 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu perioadele anterioare, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.
Gorj: Peste 1.700 de viroze şi pneumonii înregistrate în ultima săptămână Aproximativ 1.700 de cazuri de viroze şi pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână la spitalele din judeţ, numărul fiind în creştere comparativ cu săptămâna anterioară, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Elena Piţian.