Cele mai citite
 


Fetele lui Barack Obama au fost vaccinate împotriva gripei A/H1N1/
joi, 29 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Malia şi Sasha Obama, fetele preşedintelui american, au fost vaccinate împotriva gripei A/H1N1/, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Primei Doamne, Michelle Obama, pe blogul Casei Albe, transmite AFP.

Doctorul Casei Albe care s-a angajat să le vaccineze pe fetele lui Barack Obama, cu vârste de 11 şi respectiv 8 ani, săptămâna trecută a profitat de ocazie pentru a le administra şi vaccinul împotriva gripei sezoniere, potrivit mesajului publicat marţi de purtătoarea de cuvânt, Katie McCormick Lelyveld.

Pe de altă parte, cuplul prezidenţial va trebui să mai aştepte până când va putea fi imunizat, întrucât nu face parte din segmentul de populaţie ce urmează să fie vaccinat cu prioritate /femei însărcinate, persoane cu sănătate fragilă, tineri de mai puţin de 24 de ani/.

Însă această aşteptare s-ar putea prelungi, în contextul în care livrările de doze de vaccinuri înregistrează întârzieri. Astfel, SUA ar putea primi cu 45 până la 55 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1/ mai puţine decât era prevăzut.

Weekendul trecut, Obama a proclamat starea de urgenţă sanitară în SUA din cauza pandemiei de gripă, după decesul a peste 1.000 de persoane în ţară.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Plan şocant în SUA pentru o pandemie AH1N1: bătrânii şi cei cu dizabilităţi nu vor primi îngrijire Preşedintele Barack Obama a decretat deja de sâmbătă, 24 octombrie, urgenţa sanitară la nivel naţional, gripa AH1N1 afectând deja 46 de state, cu milioane de pacienţi contaminaţi, 20.000 de spitalizaţi şi mii de morţi. Aprovizionările cu vaccin se află încă în urma cererii. În acest context, ziarul The...
VIRUSUL ZIKA Casa Albă va cere Congresului SUA un fond de urgenţă de 1,8 miliarde de dolari Administraţia prezidenţială a SUA a informat luni, printr-un comunicat de presă, că va cere Congresului să aloce 1,8 miliarde de dolari ca fond de urgenţă pentru combaterea virusului Zika, a cărui răspândire pe continentul american este preocupantă, relatează luni DPA şi AFP.
Preşedintele Obama organizează o reuniune de urgenţă la Casa Albă privind epidemia de Ebola Preşedintele american Barack Obama se va întâlni miercuri după-amiază la Casa Albă cu echipa care coordonează răspunsul la epidemia de Ebola, a afirmat executivul american, la scurt timp după ce autorităţile din Texas au anunţat că un al doilea asistent medical a contractat virusul febrei hemoragice...
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.
SUA: Obama anunţă o luptă pentru eradicarea cancerului şi îl însărcinează cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden Preşedintele american Barack Obama a lansat marţi ofensiva pentru 'eradicarea' cancerului în SUA, o luptă comparată cu o 'nouă cucerire a Lunii', şi l-a însărcinat cu această misiune pe vicepreşedintele Joe Biden, al cărui fiu a murit de un cancer la creier, relatează AFP.
Barack Obama şi-a anulat din nou toate deplasările pentru a se ocupa de criza privind Ebola Preşedintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Barack Obama, şi-a anulat toate deplasările prevăzute pentru joi, cum a procedat şi miercuri, pentru a se ocupa de gestionarea crizei privind Ebola, după ce o a doua infirmieră a contractat virusul în Texas, relatează AFP.