Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală
marţi, 20 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei continuarea vaccinării împotriva gripei. (Sursa: Agerpres)

MS informează că în perioada 12-18 ianuarie 2009 au fost înregistrate 50.586 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 17.660 de pneumonii.

Numărul total de infecţii respiratorii este cu 2,5% mai mic faţă de aceeaşi săptămână de supraveghere a anului trecut.
În aceeaşi perioadă, Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă, din cadrul Institutului Cantacuzino, a confirmat şi 23 virusuri gripale (zece în municipiul Bucureşti, nouă în judeţul Cluj, două în judeţul Tulcea, două în judeţul Iaşi).
Vaccinarea populaţiei la risc se realizează gratuit în cadrul "Subprogramul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile prioritare".
Pentru sezonul 2008-2009 au fost achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi distribuite în teritoriu 3.100.000 doze vaccin gripal. Până la această dată, Ministerul Sănătăţii a realizat vaccinarea antigripală pentru un număr de 3.046.103 de persoane din grupele de risc stabilite conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Specialiştii recomandă populaţiei menţinerea regulilor de igienă individuală: spălarea mâinilor, strănut şi tuşit în batistă, evitarea aglomeraţiilor şi a staţionării timp îndelungat în frig şi a contactului cu persoanele bolnave, folosirea batistei personale, pentru a nu îi îmbolnăvi pe cei din jur, aerisirea încăperilor şi a locurilor de muncă, prezentarea la medicul de familie la primele semne de boală în cazul persoanelor la risc pentru gripă şi evitarea automedicaţiei.
Medicii recomandă evitarea utilizării antibioticelor fără indicaţia medicului pentru că acestea nu tratează gripa sau infecţiile respiratorii şi nu împiedică transmiterea virusurilor de la o persoană bolnavă la alta.
De asemenea, medicii mai recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume şi utilizarea îmbrăcăminţii adecvate sezonului. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
Studiu: 6 din 10 români tratează infecţiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală Peste 70% dintre români fac unul - două episoade de infecţii respiratorii în fiecare sezon rece - arată studiul naţional "Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?", dat publicităţii luni de Societatea Naţională de Medicina Familiei.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Vaccinarea antigripală se va face gratuit pentru persoanele cu risc de îmbolnăvire Ministerul Sănătăţii ia în calcul achiziţionarea unui milion de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2011-2012, a declarat, marţi, pentru AGERPRES Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Ministerul Sănătății recomandă continuarea procesului de vaccinare impotriva gripei Până la 4 ianuarie 2009, Ministerul Sănătății a realizat, gratuit, vaccinarea antigripală pentru un număr de peste 3 milioane de persoane.