Cele mai citite
 


Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă este înglobat în datorii
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia financiară la Serviciul Judeţean de Ambulanţă este jalnică, din cauza subfinanţării, a declarat, joi, Alecsandru Maiorescu, directorul acestei unităţi sanitare.
'Nu ne-am putut achita toate datoriile către salariaţi. Pe primele trei luni ale anului, noi am avut contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) în valoare de 900.000 de lei. Însă cheltuielile cu salariile personalului de la ambulanţă sunt de 970.000 de lei. Era firesc, din păcate, să nu putem acorda toate drepturile băneşti, salariul al 13-lea pe 2008, tichete de masă, sporuri, ore suplimentare, prima de stabilitate şi alte prime. La asta se adaugă 500.000 de lei datorii către furnizori', a declarat Maiorescu.

Directorul Ambulanţei spune că, până în prezent, serviciile realizate de unitatea pe care o conduce au ajuns la 12,2 milioane de lei, în timp ce CJAS a plătit doar 9,5 milioane de lei.

'Rezultă aşadar un deficit de 2,7 milioane de lei. Cu aceşti bani ne-am putea achita multe din datoriile pe care le avem. Însă din nou ni se pune aceeaşi dilemă în faţă, să ne încadrăm în bugetul stabilit şi să nu răspundem la solicitări. E vorba de viaţa omului, până la urmă', a mai spus Maiorescu.

Problema acută cu care se confruntă serviciul de ambulanţă din Vâlcea rămâne, potrivit directorului, combustibilul.

'Casa Judeţeană mi-a promis 300.000 de lei. Cu aceşti bani trebuia să mă onorez faţă de Lukoil. Au zis că ni-i dau pe 22, luna asta. Pe 26, au spus că ni-i dau pe 29. Am ajuns să mă milogesc la directorii Luckoil, să mă păsuiască cu termenele şi să nu îmi sisteze livrarea de combustibil. În fine, dacă ultima promisiune a celor de la CJAS se realizează, cu banii aceştia reuşim să achităm combustibilul, cauciucurile şi tichetele de masă', a menţionat directorul de la Ambulanţa vâlceană.

Miercuri în Comisia de Dialog Social de la prefectura Vâlcea, subiectul principal a fost sistemul sanitar vâlcean. Pentru a scoate din colaps sistemul de sănătate din judeţul Vâlcea, Maria Costea, liderul sindicatului SANITAS, a declarat că ar fi nevoie de peste 40 de milioane de lei, incluzând aici datoriile spitalelor - plăţi către furnizorii de utilităţi, de medicamente, de alimente, salariile personalului însemnând prime, tichete de masă, sporuri şi, nu în ultimul rând, investiţii în reabilitări şi logistică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.
Mureş: Serviciul de Ambulanţă, în grevă generală, din motive salariale Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş a declanşat, luni, greva generală, în semn de solidaritate cu restul sindicatelor din sistemul bugetar, pentru motive salariale şi din cauza subfinanţării.
Vâlcea: CJAS achită serviciile medicale în limita sumelor din contracte Unităţile sanitare din judeţul Vâlcea au primit plăţile stipulate în contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Constantin Pleşoianu, directorul acestei instituţii.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.