Cele mai citite
 


Hunedoara: Banii pentru vaccinul antigripal, la o treime din necesar
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar o treime dintre hunedorenii cu vârsta peste 65 de ani ar putea beneficia de vaccinare gratuită în cazul gripei sezoniere obişnuite, licitaţia pentru achiziţia dozelor urmând să se desfăşoare, luni, 2 noiembrie, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
'Am primit bani de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia vaccinurilor împotriva gripei sezoniere. Din calculele preliminare, apreciem că vom putea cumpăra aproximativ 20.000 de doze pe care le vom distribui medicilor de familie pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani', a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Sanda Cârciumaru, din cadrul DSP Hunedoara.

Fondurile insuficiente fac imposibilă vaccinarea altor grupe de risc, cum ar fi copiii sau bolnavii cronici, a menţionat sursa citată.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei produse de virusul A/H1N1, acesta va fi primit de la Ministerul Sănătăţii, cel mai probabil în luna decembrie.

Populaţia care doreşte să se vaccineze împotriva gripei poate să-şi cumpere dozele necesare din farmacii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Hunedoara: Stocul de vaccin antigripal s-a epuizat Stocul de vaccin antigripal din depozitul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara s-a epuizat, toate cele 14.900 de doze de vaccin aduse de la Ministerul Sănătăţii pentru campania de imunizare din această iarnă fiind distribuite medicilor de familie, spitalelor şi căminelor pentru persoanele în...
Vrancea: Se aşteaptă dozele de vaccin împotriva gripei A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au solicitat de la Ministerul Sănătăţii alocarea a 48.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1.
Hunedoara: Aproape 11.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei; DSP cere intensificarea imunizărilor Aproape 11.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei, în această iarnă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) recomandând marţi medicilor de familie să intensifice imunizarea populaţiei, în contextul în care, pe plan extern, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat stare de urgenţă sanitară...
Hunedoara: Doar jumătate din dozele de vaccin antigripal au fost folosite Deva, 10 ian /Agerpres - Doar jumătate din cele 20.500 de doze de vaccin antigripal primite de medicii din judeţul Hunedoara au fost folosite pentru imunizarea populaţiei în cadrul campaniei de vaccinare din această iarnă, potrivit datelor oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.