Cele mai citite
 


Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
,,Doi elevi în clasa a IX-a A de la Liceul Garabet Ibrăileanu, respectiv, clasa a IX-a E de la Liceul Agricol au fost internaţi pe criterii epidemiologice şi clinice şi au început tratamentul antiviral', a declarat pentru Agerpres Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Conform Ordinului MS nr. 1094/2009, susţine acesta, s-a dispus suspendarea cursurilor şcolare la cele două clase de liceu, începând de joi, pe o perioadă de 7 zile.

De asemenea, s-a început efectuarea triajului epidemiologic al elevilor şi profesorilor de la cele două licee, inclusiv al elevilor din căminul Liceului Agricol.

De luni, de când a fost depistat focarul cu noul virus gripal, 25 de elevi şi femeia de serviciu din Şcoala nr. 15 sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi urmează tratament antiviral.

La Colegiul 'Gh. Asachi' Iaşi, unde cursurile au fost suspendate la clasa a IX-a după ce pe 22 octombrie s-au înregistrat alte două cazuri de gripă A/H1N1, se va relua activitatea şcolară începând de luni, deoarece pe perioada de supraveghere epidemiologică nu s-au semnalat cazuri noi cu context epidemiologic legat de colectivitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Iaşi: Caz de gripă A/H1N1 în mass media locală Redactorul şef al cotidianului local 'IaşiPlus' a fost diagnosticat, în cursul zilei de miercuri, cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Încă un liceu închis din cauza gripei A/H1N1 Autorităţile sanitare au dispus, miercuri, suspendare cursurilor de la Liceul Pedagogic din Iaşi şi, implicit, închiderea căminului instituţiei de învăţământ preuniversitar după ce au fost descoperite cazuri noi de infectare cu gripă A/H1N1.
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Iaşi: Şcoală închisă din cauza gripei noi Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au decis marţi suspendarea cursurilor la Şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi pentru o perioadă de şapte zile, după ce în instituţia de învăţământ au fost depistate 21 cazuri de gripă nouă.