Cele mai citite
 


(Corespondenţă Agerpres) Numărul deceselor cauzate de gripa porcină în Italia a urcat la 9
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul deceselor de persoane bolnave de gripa porcină a urcat rapid în Italia la 9, după ce în ultimele două zile la Napoli s-au înregistrat trei noi victime, persoane în vârstă, care aveau însă şi alte probleme grave de sănătate, relatează cotidianul La Repubblica.
Un bărbat de 65 de ani, suferind şi de alte boli, a ajuns miercuri după-amiază la spitalul Cotugno din Napoli, iar deja în cursul serii s-a constatat deja decesul, fiind confirmată şi prezenţa virusului AH1N1, care i-a complicat decisiv starea de sănătate. Un bărbat de 50 de ani a murit în cursul nopţii din cauza unor complicaţii pulmonare, însă era infectat şi cu virusul noii gripe.

În acelaşi spital din Napoli, în urmă cu două zile a fost înregistrat decesul unui medic chirurg de 56 de ani, care de asemenea suferea şi de alte boli în faze destul de avansate. Tot la Napoli s-a înregistrat la începutul lunii septembrie prima victimă din Italia a gripei porcine.

Tot în ultima noapte a decedat şi o femeie de 74 de ani la Milano, de asemenea în urma unor complicaţii pulmonare accentuate de prezenţa virusului AH1N1, mai menţionează La Repubblica.

Programul de vaccinare împotriva gripei porcine a debutat în Italia săptămâna trecută, fiind vizaţi în primul rând personalul sanitar şi alte categorii profesionale care intră foarte mult în contact cu publicul. Trecerea la vaccinarea de masă, care va viza 24 milioane de persoane, în principal tineri şi bătrâni, va avea loc însă abia spre sfârşitul lunii noiembrie, odată ce vor fi disponibile stocuri mai mari de vaccin.

Pe de altă parte, s-au înmulţit şi presiunile pentru a avea acces preferenţial la vaccinul care nu se distribuie în farmacii, vaccinarea fiind posibilă doar în cadrul programului naţional. Astfel, Gianni Petrucci, preşedintele comitetului olimpic italian, a anunţat miercuri că a solicitat o întrevedere cu secretarul de stat Ferruccio Fazio din ministerul sănătăţii în care va încerca să îl convingă asupra necesităţii vaccinării peste rând a miilor de sportivi italieni, pentru a nu risca participarea la diversele competiţii naţionale şi internaţionale.

Şi Sergio Campana, preşedintele asociaţiei fotbaliştilor din Italia consideră că toţi jucătorii de nivel profesionist sau semiprofesionist ar trebui vaccinaţi de urgenţă.

Ministerul sănătăţii de la Roma a recunoscut faptul că epidemia avansează foarte rapid, fiind tot mai frecvente cazurile înregistrate în toată ţara, ajunse la peste 15.000, însă consideră că nu e cazul decretării stării de urgenţă naţională ca în SUA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă Agerpres) Gripa nouă a făcut 13 victime în Italia (revista presei) Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Gripa porcină continuă să facă victime în Italia, numărul deceselor urcând la sfârşitul săptămânii trecute la 13 persoane, focarul cel mai grav fiind la Napoli, relatează jurnalele italiene de luni în primele pagini.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Gripa nouă avansează rapid în Italia: aproape 1% din populaţie contaminată în ultima săptămână Roma, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Peste 750.000 de italieni au contractat virusul H1N1, dintre care mai mult de 540.000 (0,9% din populaţiei Italiei) numai în ultima săptămână, iar bilanţul deceselor a crescut zilnic şi a ajuns la 29 de victime, potrivit situaţiei centralizate...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
(Corespondenţă Agerpres) Un român bolnav de gripă porcină a murit în Italia Un român în vârstă de 28 de ani infectat cu virusul gripei porcine a decedat sâmbătă în oraşul Salerno din regiunea Campania, cea mai afectată zonă a Italiei de epidemie, informează agenţia ANSA.
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.