Cele mai citite
 


Bazac: Există o anume intenţie privind limitarea întâlnirilor publice
vineri, 30 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că există 'o anume' intenţie din partea autorităţilor privind limitarea întâlnirilor publice de genul concertelor, competiţiilor sportive şi mitingurilor cu scopul prevenirii răspândirii virusului de tip nou.
Potrivit social-democratului, o asemenea măsură privind limitarea liberei circulaţii a persoanelor este una 'total greşită'.

'Acest pas este greşit. Ar fi o măsură fără precedent şi disproporţionată. Nu trebuie să inventăm noi măsuri în România. Cer oficialilor din Ministerul Sănătăţii să se adune şi să caute măsurile pe care le-am lăsat la minister şi să utilizeze mecanismele şi resursele care au fost alocate', a afirmat Bazac într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

În opinia sa, ştacheta pe care a ţinut-o 'foarte sus' în combaterea virusului nou în perioada cât a fost ministru a fost 'cu mult' coborâtă în ultima perioadă.

Bazac a mai afirmat că există o hotărâre de guvern din vremea când era ministru al Sănătăţii, în care a fost inclusă achiziţionarea a peste 1,3 milioane de doze antivirale şi antigripale, echipamente de protecţie pentru personal şi substanţe dezinfectante pentru şcolari, dar care nu au fost achiziţionate.

'Ministerul Sănătăţii trebuie să reactiveze micromanagementul în cazul noii gripe, strategia şi măsurile stabilite până acum. Comitetul Naţional de Gripă să fie mai activ şi să se întâlnească în acestă perioadă ori de câte ori este nevoie, chiar şi zilnic. Lupta împotriva noii gripe nu se face în hopuri şi discontinuu, se face cu capul limpede, cu interes şi responsabilitate faţă de cetăţean', a susţinut social-democratul.

Bazac a mai spus că, pe vremea când era ministru, Comitetul de Coordonare pentru noua gripă se întrunea săptămânal, iar măsurile se luau după o strategie clară, cum ar fi asigurarea anviriralelor şi limitarea răspândirii virusului cu toate resursele.

'România a fost un exemplu în UE pentru modul cum a fost rezolvată această problemă. Să nu uităm că avem doar 441 de infectaţi şi niciun deces. Cel mai grav este că în România virusul a început să se transmită pe orizontală în comunitate şi există deja două cazuri grave de îmbolnăvire. Mă aştept ca măsurile luate în perioada cât am fost ministru să fie aplicate în continuare', a arătat Bazac.

Acesta a precizat că există un plan de măsuri de prevenţie a îmbolnăvirii şi de management de monitorizare al virozelor respiratorii în unităţile de învăţământ.

În opinia fostului demintar, Ministerul Sănătăţii nu mai poate lăsa limitarea îmbolnăvirilor exclusiv pe mâna populaţiei.

'Ministerul Sănătăţii trebuie să facă mult mai mult din punctul de vedere epidemiologic şi al managementului în acest moment', a sfătuit Bazac.

El a arătat că planul împotriva răspândirii noii gripe trebuie respectat şi aplicat.

'Planul trebuie aplicat şi respectat, dar în contextul haosului din Guvern ultimul lucru de care avem nevoie este suprapunerea cu un haos în lupta cu noua gripă. Am urmărit apelul Ministerului Sănătăţii care îi îndemna pe cei cu simptomatologie să rămână acasă. Acest lucru este corect', a susţinut Ion Bazac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Precizări ale fostului ministru al sănătăţii Ion Bazac privind plantele etnobotanice Fostul ministru al sănătăţii dr. Ion Bazac precizează că a fost primul care a solicitat public închiderea magazinelor de profil şi a elaborat un proiect pentru interzicerea poduselor etnobotanice.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Bazac îndeamnă la precauţie privind achiziţia vaccinului pandemic destinat copiilor Autorităţile române ar trebuie să manifeste o precauţie ridicată în ceea ce priveşte achiziţia tipului de vaccin pandemic destinat copiilor după ce Polonia a refuzat vaccinul unui anumit producător, acelaşi cu cel ofertat României, consideră social-democratul Ion Bazac, fost ministru al Sănătăţii.
Bazac susţine că nu are nicio legătură cu demisia lui Streinu-Cercel Fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Ionuţ Bazac, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a avut nicio discuţie cu Adrian Streinu Cercel înainte ca acesta să-şi prezinte demisia din funcţia de secretar de stat la M.S., vestea aflând-o pe aeroport.
Ministerul Sănătăţii îi solicită lui Eugen Nicolăescu "decenţă" când se referă la Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii a solicitat, joi, deputatului PNL Eugen Nicolăescu "decenţă şi mai multă responsabilitate" atunci când îşi exprimă opinia cu privire la activitatea Institutului Naţional de Cercetare -Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".
Nicolăescu: Am introdus prevenţia în politica sanitară Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că prin programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei, derulat în timpul mandatului său, s-a iniţiat o politică sanitară de prevenţie.